Social media marketing.

Met behulp van social media marketing kan jij de naamsbekendheid en zichtbaarheid van jouw bedrijf vergroten. Met als doel een hogere omzet behalen of om een hogere brand-awareness te krijgen. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen? Klik dan op de knop hieronder.

Tegenwoordig is social media niet meer uit ons leven weg te denken. Social media blijft groeien en innoveren, denk bijvoorbeeld aan de opkomst van platformen zoals TikTok, maar ook aan alle nieuwe features die op social media platformen worden gecreëerd. De kansen voor jouw bedrijf op het gebied van social media zijn eindeloos. Met de inzet van social media marketing kun je eenvoudig je naamsbekendheid, zichtbaarheid en gewenste conversie verhogen. Daarnaast is organisch social media marketing dé manier om een directe verbinding te krijgen met jouw gewenste doelgroep. B2B of B2C? Wij helpen je graag om de juiste strategie te bepalen en uit te voeren!

Social media marketing diensten.

De kracht van social media marketing bestaat uit twee componenten die samen de gehele strategie kunnen vormen: social media adverteren en organisch social media. Social media adverteren is het creëren van advertenties en campagnes op social media platformen. Met de inzet van social media advertising kun jij eenvoudig je naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroten. Daarnaast draagt het bij aan het behalen van conversiedoelstellingen. In tegenstelling tot social media adverteren zorgt organische social media juist voor het creëren van een directe connectie en klantrelatie met jouw gewenste doelgroep. Deze social media marketing diensten hebben hun eigen voordelen.

Metaverse Facebook Meta

Social media advertising.

Social media advertising is het maken van advertenties en campagnes op diverse social media platformen. De eerste fase van adverteren is het bepalen van de doelstellingen. Hierna volgt een formulering van de doelgroep en de keuze van het social media kanaal waarop geadverteerd zal worden. Vervolgens wordt een stukje techniek in orde gemaakt, zoals het installeren van een Facebook pixel. Deze pixel is cruciaal voor het meten van interacties op de website. Deze data van de pixel worden meegenomen in de social media campagnes.

Hierna wordt er nagedacht over de inhoud van de advertenties aan de hand van de social media funnel. Deze social media funnel bestaat uit verschillende fases. Het opzetten van een goede social media funnel is cruciaal en is onderdeel van de gehele marketing strategie.

Het Team

Social media marketing specialisten.

Sjoerd van Harmelen Blauwe Monsters
Sjoerd Van Harmelen

Advertising specialist.

Sacha Renkema

Online marketeer.

Kiona Oberé

Online marketeer.

Jeremy Gomes

Advertising specialist.

Hugo Zuiderbaan

Advertising specialist.

Britt Hillaert

Online marketeer.

Social media marketing uitbesteden.

Social media marketing kost voor vele bedrijven veel tijd, kennis en focus. Door het uitbesteden van social media marketing worden deze pijnpunten bij jou weggenomen. Het hebben van een Facebook pixel is cruciaal voor het tracken van data. Het actief zijn en zorgen voor continuïteit is erg belangrijk voor het hebben van een optimaal social media account met organische groei. We zijn benieuwd naar jouw uitdaging! Of dit nu gaat om organisch, adverteren of beide, wij helpen je om het maximale uit jouw social media te halen! Onze social strategen en marketeers voorzien je graag van advies. Vertel ons hieronder meer over je producten en diensten – we maken graag een eerste vrijblijvende scan, zodat je al gauw handvatten hebt om aan de slag te kunnen.

Met behulp van een social media marketing plan ontwikkelen wij de perfecte strategie voor jouw bedrijf:

Social media marketing plan

Inventarisatie & doelstellingen

We starten altijd met een inventarisatie. Is er al in het verleden geadverteerd op social media kanalen? Een belangrijk onderdeel is het instellen van een pixel als deze nog niet eerder is ingesteld. Met deze pixel worden data opgeslagen en vindt de tracking plaats. Ook nemen we in deze fase een onderdeel techniek mee zoals website tracking. De resultaten van het verleden worden hierna geanalyseerd en samen met jou worden er doelstellingen geformuleerd.

Doelgroep samenstellen & bepalen van platformen

Het in kaart brengen van relevante doelgroepen is de volgende stap. Er worden op basis van demografische gegevens en interesses verschillende doelgroepen geformuleerd. Deze doelgroepen dienen als target voor de advertenties.

Creëren van een social media marketing strategie

In deze fase komen de campagnes en content meer tot leven. Geschikt beeldmateriaal wordt geselecteerd en bijpassende teksten worden in de juiste tone of voice geschreven. Er wordt altijd met verschillende afbeeldingen en teksten getest.

Implementatie, monitoring & optimalisatie

We gaan live! Nadat het juiste target gekozen is en de advertenties gemaakt zijn, worden de campagnes online gezet. Dagelijks monitoren we de campagnes. Op basis van resultaten optimaliseren we de campagne om jouw bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Rapportages & evaluaties

We rapporteren maandelijks de resultaten. Met behulp van de rapportage, die we maken via de Datastudio, wordt bijgestuurd waar nodig is en hierna vindt de evaluatie plaats.

Contact

Starten met social media marketing.

Wij bespreken graag samen met jou de mogelijkheden voor social media marketing. We luisteren en denken mee, geheel vrijblijvend natuurlijk.

vrijblijvend advies
onderzoek berend