Suspect marketing

De marketing funnel is opgebouwd uit drie fases: de top of the funnel (ToFu), the middle of the funnel (MoFu) en the bottom of the funnel (BoFu). In de top of the funnel heb je te maken met suspects. Iedereen die bekend is met de organisatie en waar jij als organisatie graag zaken mee wilt doen. De suspects hebben op enige manier interactie met de organisatie, bijvoorbeeld door het liken van content of doordat ze de bedrijfspagina volgen. Het is zaak dat de content strategie zo is ingericht dat deze suspects converteren naar prospects en daarmee in de tweede fase van de funnel komen.

Wat is een suspect in marketing

De letterlijke vertaling van een suspect is ‘verdachte’. In marketing en sales wordt hiermee bedoeld iedereen die mogelijk zaken zou kunnen doen met de organisatie. De potentiële klant dus. Dit geldt voor zowel consumenten als bedrijven.

Het gedrag van de suspect

De suspect bevindt zich bovenin de marketing funnel. Het gedrag van de suspect is  afwachtend en oriënterend. Waarschijnlijk heeft de suspect de website bezocht of volgt de suspect de bedrijfspagina op LinkedIn. De suspect bekijkt en leest relevante en content, maar heeft geen actieve behoefte.

Het is nu zaak om deze stap voor stap door de funnel te sturen, de behoefte actief te maken en uiteindelijk te converteren tot klant.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.