Wat zijn: dynamische advertentietargets?

Dynamische advertentietargets zijn onderdeel van Dynamische zoekadvertenties (DSA). In het kort scant een DSA je website óf feed voor belangrijke en interessante zoektermen. Hieruit genereert de DSA automatisch een advertentie die goed aansluit op de zoekterm die een gebruiker invoert in de zoekmachine.

Maar wat zijn dan dynamische advertentietargets? Dit zijn targets waaraan je het systeem sturing kan geven. Zo kan je bepalen of de DSA je gehele website scant óf slechts een deel. Website categorieën, een URL (of deel ervan) en pagina titels en pagina content. Zo kan je bijvoorbeeld de URL van een interessante productpagina toevoegen.

Aan de hand van je dynamische advertentietargets kan je ook de gehele DSA campagne structuur geven. Zo houd je mooi het overzicht en kun je gemakkelijker de kosten analyseren. Daarnaast kun je de advertentieteksten beter optimaliseren voor een hogere CTR. Ook kun je makkelijker per target zien welke relevante óf irrelevante zoektermen toegepast worden. Deze kun je dan toevoegen bij je anders campagnes of uitsluiten bij de DSA.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.