Wat is Geotargeting?

Geotargeting is je doelgroep op een specifieke locatie targetten. Je target krijgt dan specifieke advertenties van jou te zien als hij online is op de getargette locatie. Zeker als je gericht wil omgaan met je budget is het een beproefde methode. Er zijn meerdere manieren om gericht te targetten op locatie. Binnen Google ads kan geotargeting worden ingesteld door zogenaamde radius targetting. Hierbij baken je een bepaald gebied af waarbinnen je de advertentie wil laten zien. Dit is dan een bepaald punt met een bepaalde straal erom heen. In sommige gevallen afhankelijk van je account en Google spent kun je ook op IP adres targetten. Heel doeltreffend als je een bepaald bedrijf als target hebt.

Online marketing strategieën waarbij Geotargetting wordt toegepast

Uiteraard pas je geotargeting toe als je lokaal zichtbaar wil zijn met je dienstverlening of producten. Als je werkgebied de plaats is waarin je actief bent is dat uiteraard doeltreffend.

Een andere strategie waarbinnen Geotargeting wordt toegepast is de account based marketing strategie. Hierin heb je al specifieke bedrijven geselecteerd die je target zijn. Met deze zogenaamde targets probeer je in contact te komen met besluitnemers en beïnvloeders van het betreffende bedrijf. Met Geotargeting kan je hele specifieke en relevante advertenties laten zien voor dit bedrijf. In combinatie met andere acties maak je de kans groter dat dit target uiteindelijk transformeert naar een warme lead die door het salesteam opgevolgd kan worden.

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.