Waarom AdWords?

Google Ads, voorheen AdWords, is het advertentieplatform van Google. Veel mensen die weinig ervaring hebben met AdWords vertellen vaak ‘dat het te duur is’, of dat ze ‘genoeg gratis bezoekers trekken’.

adwords advertentie

AdWords duur?

Iemand die beweert dat AdWords duur is heeft waarschijnlijk te maken gehad met een slecht ingestelde campagne.
Om je AdWords-campagnes zo efficiënt mogelijk te maken (en dus niet ‘duur’) is het belangrijk om je campagnes te optimaliseren. Dit doe je door de gegevens van de eerste maand of de eerste 2 maanden te analyseren op basis van klikgedrag en conversies. Vervolgens is het aan jou om de data zo goed mogelijk te interpreteren en je campagnes hierop aan te passen. Als je dit goed doet zal je campagne vele malen effectiever lopen en zal je gauw merken dat voor elke euro die je in AdWords steekt er meerdere euro’s uithaalt. Je zal soms bepaalde zoekwoorden moeten ontwijken, omdat de kosten per klik niet opwegen tegen de marges van het betreffende product. Maar er zijn altijd mogelijkheden tot effectieve campagnes die de investering terugverdienen. Daarnaast bepaalt de omzet die je maakt natuurlijk ook mede de waarde van je bedrijf.

Ik trek genoeg gratis bezoekers

Als je van mening bent dat jouw website genoeg bezoekers trekt en daar tevreden mee bent dan ben je heel goed bezig. Besef echter wel dat je nooit ALLE potentiele bezoekers die interesse hebben in jouw product kunt bereiken. Zelfs als je een nummer 1 positie hebt op een bepaald zoekwoord zijn er alsnog mensen die op de advertentie klikken, of op het nummer 2 resultaat.

Conversie gericht

Jij kan jouw AdWords campagnes zo instellen dat jij alleen de conversiegerichte bezoekers naar je website trekt. Dan kan je het vervelend vinden dat je een euro kwijt bent per klik, maar als 1 van de 10 bezoekers via jouw advertentie overgaat tot een aankoop met een gemiddelde orderwaarde van 50€, dan verdien je die kosten per klik heel gauw terug.

Overtuigd van de voordelen van Google AdWords? Dan is het nu tijd om te beginnen met adverteren!

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.