Wat zijn: Breadcrumbs?

De breadcrumbs, ook wel het kruimel pad, is een belangrijk onderdeel van de fundering van je website. Breadcrumbs helpen de bezoekers op je website te navigeren, maar geven ook aan Google door hoe de structuur van je website is opgebouwd.

Hoe ziet de breadcrumb eruit?

De breadcrumb is een stukje tekst dat zichtbaar is aan de bovenkant van een webpagina. Bijvoorbeeld op blauwemonsters.nl is het kruimel pad naar deze pagina:

Home > SEO WIKI > Wat zijn breadcrumbs?

Net zoals in deze tekst zijn de links in het kruimelpad klikbaar, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen terugkeren naar een eerdere pagina. Breadcrumbs zijn ook zichtbaar in de zoekresultaten van Google. Hierdoor is het voor bezoekers duidelijker waar op de website deze pagina zich bevindt:

breadcrumbs

Waarom zijn breadcrumbs belangrijk voor SEO?

Het belangrijkste voordeel van breadcrumbs is dat de bezoeker zich eenvoudig over de website navigeert, en daarmee bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid. Maar ook op het gebied van SEO hebben de breadcrumbs een groot voordeel. Doordat de breadcrumbs bestaan uit interne links is het voor de zoekmachine makkelijk om de structuur van je website te begrijpen. Hierdoor worden websites met goede breadcrumbs sneller en beter geïndexeerd.

breadcrumbs
Breadcrumb e-commerce

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.