Wat is een: broken link checker?

Een broken link checker controleert jouw website op gebroken links. Dit zijn interne links die uitgaan naar een 404 pagina. Bij websites met veel pagina’s is de kans ook groot dat er gebroken links voorkomen. Dit is niet alleen vervelend voor de bezoeker van je website, maar ook voor de zoekmachine die jouw website crawlt. Het is daarom ook nadelig voor de SEO-resultaten van jouw website. Zoekmachines streven ernaar om de gebruiker kwalitatief sterke pagina’s te tonen. Op het moment dat je website veel gebroken links bevat ziet de zoekmachine je website als een slecht onderhouden website en zal je minder getoond worden in de zoekresultaten. Zie de pagina interne links voor meer informatie over verwijzingen naar pagina’s binnen je eigen website. Ook kan een broken link checker een externe broken link checken. In dit geval krijgt een bezoeker een foutmelding op website waarnaartoe hij of zij verwezen is.

broken link checker

Hoe gebruik je een broken link checker?

Heb je een website met veel pagina’s, of wil je überhaupt controleren hoe ‘gezond’ jouw website is? Gebruik dan een van de onderstaande tools:

  • Search Console: via deze tool krijg je van Google zelf verbeterpunten mee voor je website, en hoe je deze moet oplossen. Aangezien Google waarschijnlijk de grootste bron van traffic op jouw website is, is het verstandig hun punten serieus te nemen.
  • Ahrefs.com
  • Screaming Frog
  • Ook zijn er Plugins voor bijvoorbeeld WordPress die je hierbij kunnen helpen.

Uit Ahrefs.com krijg je bijvoorbeeld het volgende overzicht te zien:

screenshot ahrefs broken links

Op deze manier kun je dus precies nagaan waar de broken links zich bevinden om deze vervolgens te repareren. 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.