Wat zijn: SEO-teksten?

SEO-teksten zijn teksten met waardevolle content die geheel geoptimaliseerd zijn met het oog op zoekmachineoptimalisatie. Deze geoptimaliseerde teksten zijn bedoeld om een website hoger in de Google zoekresultaten te krijgen. SEO-teksten moeten voldoen aan bepaalde richtlijnen en regels. Deze richtlijnen zijn regelmatig aan veranderingen onderhevig. Dit door de steeds veranderende algoritmes van Google. Verandert Google zijn algoritmes dan veranderen de richtlijnen van SEO-teksten mee.

Hoe is een SEO-tekst opgebouwd?

SEO-teksten moeten opgebouwd worden aan de hand van een aantal factoren. De ideale lengte van een geoptimaliseerde tekst is minimaal 400 woorden lang. Hierbij moet de tekst bij voorkeur worden ingedeeld in alinea’s van 150 woorden. Verder staat binnen een SEO-tekst vaak één keyword centraal. Voorheen werkte het om het keyword zoveel mogelijk te benoemen in de tekst maar tegenwoordig is dit slecht een aantal keer nodig. Google wordt steeds slimmer en daarom is het goed om het centraal staande keyword aan te vullen met variaties en synoniemen.

Optimalisatie en kwaliteit

Het optimaliseren van content is uiteraard van groot belang binnen een SEO-tekst. Toch moet optimalisatie niet boven kwaliteit komen te staan. Teksten die puur en alleen worden geschreven voor de zoekmachine, ogen vaak onnatuurlijk en komen de kwaliteit niet ten goede. Een kwalitatieve SEO-tekst wordt geschreven aan de hand van het doel van de pagina, de intentie waarmee mensen zoeken en de tekst moet bruikbare informatie voor de bezoeker bevatten. Op deze manier combineer je optimalisatie en kwaliteit voor de beste SEO-tekst! Advies nodig voor jouw content? Consultancy of SEO teksten laten schrijven is mogelijk bij Blauwe Monsters neem contact op voor vrijblijvend advies.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.