Wat zijn: zoekwoorden?

Zoekwoorden, oftewel keywords, zijn een fundamenteel onderdeel van het online zoekproces. Door zoekwoorden in te voeren in een zoekmachine kun je informatie opvragen. Dit werkt als volgt: de crawlers van zoekmachines speuren over het internet en indexeren daarbij zo veel mogelijk content. Deze informatie wordt opgeslagen in databases die zijn gebaseerd op zoekwoorden. Wanneer jij een zoekopdracht invoert, worden de databases geraadpleegd. De pagina’s met zoekwoorden die het beste bij jouw zoekopdracht passen worden vervolgens getoond.

Zoekwoorden inzetten

Het strategisch inzetten van zoekwoorden maakt deel uit van zoekmachine optimalisatie (SEO). Op deze manier kun je er voor zorgen dat de zoekwoorden waarop jij gevonden wil worden, prominent aanwezig zijn in de content van je website. Hiermee help je de zoekmachine om te bepalen waar een pagina over gaat en hoe relevant deze pagina is voor een bepaalde zoekopdracht.

Met zoekwoorden kun je niet alleen je organische posities in de zoekmachine beïnvloeden. Ook bij het adverteren in de zoekmachine (SEA) komen zoekwoorden goed van pas. In Google Ads zijn campagnes gebaseerd op verschillende types zoekwoorden, zoals bijvoorbeeld het type breed. Wanneer deze zoekwoorden worden ingevoerd, kan een bepaalde advertentie worden geactiveerd.

Ben je benieuwd waar potentiële klanten of bezoekers van jouw website naar op zoek zijn en waar kansen liggen voor zoekmachine advertenties? Tijdens een zoekwoordenonderzoek brengt Blauwe Monsters dit voor jou in kaart. Wil jij ook strategisch aan de slag gaan met zoekwoorden op jouw website of in zoekmachine advertenties? Neem dan contact met ons. Onze specialisten denken graag met je mee!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.