Youtube adverteren.

Youtube adverteren is de laatste jaren enorm in opkomst. Toch maken veel bedrijven nog geen gebruik van deze manier van adverteren. Wil jij ook gebruik maken van deze unieke kans om jouw doelgroep te bereiken? Neem dan contact met ons op en een van onze advertising specialisten helpt je dan graag verder!

Diensten marketplaces advertising - Blauwe Monsters

Wat is Youtube Advertising?

Youtube Advertising is online adverteren via Youtube. Met het adverteren op Youtube kun je doelgroep(en) bereiken op het moment dat ze kijken naar hun favoriete video’s. Youtube adverteren werkt grotendeels hetzelfde als het adverteren via Google Ads. De enige vereiste is dat je voor Youtube adverteren in het bezit moet zijn van een Youtube kanaal.

Beeld zegt meer dan woorden

Waarom adverteren op Youtube?

Youtube is na Google de grootste zoekmachine van de wereld. Elke maand bekijken zo’n 9 miljoen Nederlanders video’s op Youtube. Hiermee is het platform enorm interessant voor bedrijven om op verschillende doelgroepen te adverteren. Door middel van custom intent is het zelfs mogelijk om specifieke doelgroepen, zoekwoorden en interesses te targetten binnen jouw Youtube advertenties. Op deze manier promoot jij jouw product of dienst altijd bij een doelgroep relevant voor jouw bedrijf!

  • Er zijn meerdere manieren mogelijk om te adverteren op Youtube:

  • InStream: Advertenties worden voor, tijdens of na video’s getoond en kijkers hebben hierbij de mogelijkheid om deze na vijf seconden over te slaan.

  • Video Discovery: Advertenties worden weergeven op de startpagina van Youtube, naast gerelateerde video’s en op sites / apps van partners.

  • Bumper: Advertenties worden voor, tijdens of na een video, of op een site of in een app van een partner getoond. Ze kunnen niet overgeslagen worden.

Wat kost Youtube adverteren?

Bij Youtube Advertising betaal je per click of view. De exacte kosten voor het adverteren op Youtube hangen af van de advertentie keuzestellen. en doelgroepselectie. Op basis van deze keuzes geeft Google een inschatting van het aantal views of clicks. Wij bespreken samen met jou het beschikbare budget en wij zullen hier de daglimieten op in

  • De meerwaarde van adverteren via Youtube

  • Uitgebreide mogelijkheden omtrent targeting

  • Creëer Brand Awareness

  • Bereik verschillende (nieuwe) doelgroepen

  • Perfect in combinatie met SEO en Display advertising

Hoe gaan wij te werk?

De werkwijze van Blauwe Monsters

Voordat wij starten met Youtube adverteren gaan wij eerst met jou in gesprek om een aantal praktische zaken te bespreken. In dit gesprek kijken wij bijvoorbeeld naar de doelen, meetmogelijkheden en de soort advertenties die wij met Youtube adverteren in gaan zetten. Als dit inzichtelijk is gaan wij aan de slag met het opbouwen, analyseren en optimaliseren van de Youtube Advertising campagnes. Ook bepalen we dan welke advertentievorm er in wordt gezet voor jouw specifieke campagne. Aan het begin van elke maand ontvang je van ons een overzichtelijke rapportage met alle resultaten.

Het Team

Onze specialisten.

Robin Wentzel Blauwe Monsters
Robin Wentzel

SEA specialist & Afdelingsmanager.

Reinier van Duijne

SEA specialist.

Michael van Ruiten

Junior SEA specialist.

Klaas Min

Junior SEA specialist.

Jip Heins

Junior SEA-specialist.

Enes Karaarslan

Junior SEA-specialist.

Eline Brandwijk

Junior SEA-specialist.

Contact

Starten met Youtube adverteren?

Ook van start met Youtube adverteren en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en een van onze specialisten gaat dan graag met jou in gesprek wat betreft de mogelijkheden.

vrijblijvend advies