Onze blogs.

BlogSEO

Weet je waarom Blauwe Monsters zo gek is op zakelijk bloggen?

Ja, echt waar. De marketeers binnen Blauwe Monsters beleven veel voldoening aan het uitwerken van zakelijke blogs die bij hun discipline aansluiten! Bloggen biedt namelijk de mogelijkheid om jouw kennis en expertise over te dragen aan potentiële klanten en relaties. Schrijven en simpelweg praten over een dienst of product, iets dat influencers (of je er nu fan van bent of niet) volop inzetten, blijkt ontzettend waardevol te zijn.

Lees meer

Maandelijks de laatste ins- en outs van online marketing ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
BlogSEO

Weet je waarom Blauwe Monsters zo gek is op zakelijk bloggen?

Ja, echt waar. De marketeers binnen Blauwe Monsters beleven veel voldoening aan het uitwerken van zakelijke blogs die bij hun discipline aansluiten! Bloggen biedt namelijk de mogelijkheid om jouw kennis en expertise over te dragen aan potentiële klanten en relaties. Schrijven en simpelweg praten over een dienst of product, iets dat influencers (of je er nu fan van bent of niet) volop inzetten, blijkt ontzettend waardevol te zijn.

Lees meer

BlogSEO

SEO update december 2020 | Blauwe Monsters

Het nieuwe jaar is begonnen. Vanuit Blauwe Monsters wensen wij allereerst iedereen de allerbeste wensen voor 2021. Laten we er een succesvol en mooi jaar van maken! Inmiddels traditiegetrouw betekent een nieuwe maand ook gelijk een terugblik op de SEO ontwikkelingen van de voorgaande maand. We kijken dan ook even terug naar wat er in december allemaal is gebeurd en we nemen de belangrijkste ontwikkelingen van 2020 tevens onder de loep. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel de eerste SEO update van 2021.

Lees meer

Bloge-Commerce

Mobiel winkelen wint het dit seizoen van de desktop

Dat het online shopgedrag onder de Nederlanders het afgelopen jaar fors is gestegen, is niemand ontgaan. Door de corona tijden vonden we het met z’n allen fijn om vanaf de bank onze aankopen te doen. Voorheen vonden deze aankopen nog plaats via de desktop. 2020 is het jaar van veranderingen en zo ook in ons online gedrag. De meeste digitale winkel conversies vonden in 2020 dan ook plaats op de mobiele apparaten.

Lees meer

BlogNieuws

Het belang van App Store Optimization

Doordat het ontwikkelen van een app redelijk eenvoudig kan zijn, zijn er steeds meer apps te downloaden voor gebruikers. Een gevolg hiervan is dat het als app-eigenaar steeds lastiger wordt om jouw app vindbaar te laten zijn. Dit kan leiden tot minder downloads en uiteindelijk minder conversie. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je zoekmachine optimalisatie ook bij apps toepast. SEO voor apps noemen we ‘App Store Optimalisatie’, oftewel ASO.

Lees meer

Zoekmachine optimalisatie SEO
BlogSEO

Apple krijgt mogelijk een eigen zoekmachine

Google heeft jarenlang miljarden euro’s aan Apple betaald om de standaard zoekmachine op de safari webbrowser van Apple te zijn. Een deel van het succes van Google’s (mobiele) zoekopdrachten is dan ook te wijten aan dit privilege. Echter, er zijn aanwijzingen dat Apple misschien zelf een zoekmachine aan het bouwen is. Hiermee gaat Apple de strijd met Google aan – en dit keer voor het ‘echie’.

Lees meer

SEO update ontwikkelingen online marketing Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

SEO update november – Blauwe Monsters

Het is weer december. De traditionele feestmaand wordt vandaag dan ook afgetrapt, al zal het dit jaar er toch even net wat anders uitzien dan voorgaande jaren. Toch laten we ons hierdoor natuurlijk niet tegenhouden. Met een frisse blik kijken we daarom naar 2021 en de plannen voor het nieuwe jaar zijn tevens al tijden in voorbereiding. Voordat we het nieuwe jaar beginnen, kijken we dit jaar nog één keer terug naar de afgelopen maand.

Lees meer

BlogContent marketing

SEO-dilemma: schrijf je samengestelde woorden correct of juist expres fout?

Nederlands is een verdraaid lastige taal. Een eenvoudige Nederlandse taalregel kent bijna al meer uitzonderingen dan een doorsnee coronamaatregel. Neem bijvoorbeeld de regel voor samengestelde woorden. Dit zijn woorden die bestaan uit twee of meer woorden die op zichzelf ook weer een woord vormen. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoekbeslag, schildercursus of marketingbureau. Wanneer schrijf je alles aan elkaar? Wanneer juist los? En kun je niet wat improviseren met het koppelteken?

Lees meer

BlogNieuws

Succesvol van start met (e-mail)marketing automation

Vaak zonder dat wij het doorhebben, besteden wij enorm veel tijd aan zaken zoals het (handmatig) verwerken van contacten en opvolgen van leads. Dat kan gelukkig veel makkelijker en efficiënter. Met (e-mail)marketing automation kun je al snel grote stappen zetten en bespaar je direct kostbare manuren en daarmee geld. Hoe pak je dit nu goed aan en waar begin je?

Lees meer

Mobiel eerst mobile first indexatie Google Blauwe Monsters
BlogSEO

SEO update oktober – Blauwe Monsters

Het einde van het jaar komt langzaamaan in zicht. Veel bedrijven maken de balans op van het afgelopen jaar en bereiden zich voor op 2021. Toch betekent dit niet dat er in 2020 geen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van SEO zijn. Integendeel zelfs! Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het uitrollen van de nieuwe versie van Google Analytics door Google. Benieuwd wat voor ontwikkelingen er zich nog meer de voorgaande maand hebben afgespeeld? Lees dan snel deze SEO update van Blauwe Monsters over de maand oktober!

Lees meer

Core web vitals Google Search Console Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

Core Web Vitals: drie metrics voor de gebruikerservaring

In 2021 gaat Google drie User Experience metrics toevoegen aan het algoritme verantwoordelijk voor de posities in de zoekmachine. Dit is essentieel voor SEO werkzaamheden en SEO professionals. In tegenstelling tot het verleden heeft Google exact laten weten welke nieuwe metrics ze gaan meten. De Core Web Vitals, zoals Google ze noemt, zijn drie meetbare factoren die samen de ‘page experience’ en de ‘site-vitaliteit’ aantonen.

Lees meer

BlogContent marketing

Een whitepaper schrijven: 5 tips

Hoewel een whitepaper oorspronkelijk werd gebruikt door instanties zoals de overheid, is het tegenwoordig vooral een belangrijke en zeer effectieve contentmarketing-techniek. Door een whitepaper te schrijven met waardevolle inhoud kun je immers onder andere leads genereren. Maar hoe schrijf je zo’n goede, relevante whitepaper? Wat verwacht de lezer en wat moet je beslist vermijden?

Lees meer

BlogMarketplaces

De grens over met VidaXL

Marketplaces worden steeds dominanter op nationaal en internationaal gebied. Consumenten vinden steeds vaker hun weg naar de verschillende marketplaces en dit aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Het is daarom als ondernemer goed om na te denken over hoe jij marketplaces kan toepassen in jouw marketingstrategie. Marketplaces bieden inmiddels niet alleen een extra verkoopkanaal in Nederland maar openen tevens de weg naar meer sales in het buitenland.

Lees meer

BlogSEO

Het belang van kwalitatieve en kwantitatieve content

We hebben het afgelopen jaar gemerkt dat kwalitatieve content creëren voor op jouw website echt nodig is als je op de eerste pagina in de zoekmachine gevonden wil worden. Maar, tegenwoordig is kwaliteit alleen niet genoeg. Ook de hoeveelheid van jouw content bepaalt hoe goed jij gevonden wordt in de zoekmachine en of jij aan de concurrentie voorbij gaat. Daarom is het belangrijk dat jouw on-page content goed wordt vormgegeven met belangrijke informatie, maar ook dat het de juiste lengte bevat.

Lees meer

BlogSEO

SEO update september 2020 | Blauwe Monsters

De zomer komt dan echt tot een einde en we zijn inmiddels in de herfstperiode beland. We beginnen de nieuwe maand ondertussen traditioneel met een terugblik op het SEO landschap van de voorgaande maand. In de maand september hebben er weer een aantal ontwikkelingen plaatsgevonden die het uitlichten waard zijn. Benieuwd naar de ontwikkelingen van de afgelopen maand? Wij nemen je mee en vertellen er graag iets meer over in deze SEO update!

Lees meer

linkbuilding in 2021
BlogSEO

SEO: Tips voor intern linken binnen je website

Vandaag bespreken we de best practices op het gebied van interne links, één van de belangrijkste onderdelen van SEO. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om de pagina’s binnen je website met elkaar te verbinden. Er is hierin niet één juiste oplossing, maar na het lezen van dit artikel kun je de interne linkstructuur van jouw website gemakkelijk verbeteren.

Lees meer

BlogSEO

Google komt met uitgebreide rich snippets voor activiteiten thuis

De zoekmachine Google heeft nieuwe rich snippets aangekondigd voor activiteiten thuis. Daarbij zullen de nieuwe uitgebreide zoekresultaten in eerste instantie alleen gericht zijn op fitness gerelateerde zoekopdrachten op mobiele apparaten. Hierbij moet je denken aan zoekopdrachten zoals ‘’fitnessoefeningen thuis’’ en ‘’yoga thuis’’. De rich snippets geven de zoekers meer informatie over video’s en online evenementen zoals een beschrijving van de activiteit, hoe men zich kan registeren en hoe laat het evenement begint (zie onderstaande afbeelding). Voor sportscholen, boksscholen en yoga studio’s kan dit interessant zijn. In dit artikel bespreek ik de mogelijkheden.

Lees meer

SEO update ontwikkelingen online marketing Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

SEO update augustus 2020 | Blauwe Monsters

Het is september! De warme en onstuimige maand augustus zit er op en er is weer genoeg gebeurd de afgelopen maand op het gebied van SEO. Net zoals voorgaande maand neemt Blauwe Monsters je graag mee door een aantal interessante ontwikkelingen. Benieuwd welke ontwikkelingen de afgelopen maand zijn geweest en hoe ze jouw online strategie beïnvloeden of juist kunnen helpen? Lees dan onze SEO update van de maand augustus, want wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje!

Lees meer

Mobiel eerst mobile first indexatie Google Blauwe Monsters
BlogSEO

Extra tijd om je voor te bereiden op mobiel-eerst indexeren

Google heeft bekend gemaakt dat ze de omschakeling van ‘mobiel-eerst indexeren’ hebben uitgesteld om zo webmasters en SEO specialisten meer tijd te geven om zich op die update voor te bereiden. Aan het begin van maart, voordat alle lockdowns in verband met COVID-19 werden doorgevoerd, heeft Google aangekondigd dat ze in september zouden overschakelen naar mobiel-eerst indexeren. Doordat wij nu nog steeds in onzekere tijden zitten en te maken hebben met een pandemie, heeft Google besloten om de deadline te verplaatsen naar maart 2021.

Lees meer