Onze blogs.

BlogSocial media

Maken deze 5 trends al deel uit van jouw social media strategie van 2023?

Het eerste kwartaal van 2023 zit er alweer bijna op. Daarom willen we er zeker van zijn dat jij op de hoogte bent van de belangrijkste social media trends en dat je deze hebt toegevoegd aan je strategie. Of je nu een marketeer, ondernemer of gewoon een geïnteresseerde gebruiker bent, deze trends zullen zeker impact hebben op hoe we social media dit jaar gebruiken.

Lees meer

Maandelijks de laatste ins- en outs van online marketing ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

BlogSocial media

Maken deze 5 trends al deel uit van jouw social media strategie van 2023?

Het eerste kwartaal van 2023 zit er alweer bijna op. Daarom willen we er zeker van zijn dat jij op de hoogte bent van de belangrijkste social media trends en dat je deze hebt toegevoegd aan je strategie. Of je nu een marketeer, ondernemer of gewoon een geïnteresseerde gebruiker bent, deze trends zullen zeker impact hebben op hoe we social media dit jaar gebruiken.

Lees meer

BlogSEO

SEO-update februari 2023 | Blauwe Monsters

De maand februari is weer tot zijn einde gekomen en zoals altijd brengen we jullie op de hoogte met de belangrijkste trends van de afgelopen maand. Zo heeft Google onlangs Bard tot leven gebracht. Ook zijn er in de maand februari meerdere updates binnen Google geweest. Ben je ook benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen? Lees het dan in de SEO update van februari 2023!

Lees meer

BlogSEO

SEO-update januari 2023 | Blauwe Monsters

In december rolde Google twee grote updates uit. Begin januari was Google nog steeds bezig met de implementatie van deze updates en inmiddels zijn de updates compleet uitgerold. In deze SEO-update bespreken we weer een aantal updates binnen de zoekmachine. Daarnaast gaan we in op het antwoord op de vraag hoe lang het volgens Google zelf kost om te herstellen van een algoritme-update. Benieuwd? Lees dan snel verder in deze SEO-update voor januari 2023!

Lees meer

BlogMarketplaces

Nieuwsbrief Marketplaces januari ‘23

Het verkopen via marketplaces heeft zich in het afgelopen jaar flink ontwikkeld. Sinds de corona-pandemie is het online verkopen onmisbaar in je online strategie, en het verkopen via marketplaces is daar een groot onderdeel van. Ik neem je graag mee in de ontwikkelingen van de afgelopen periode binnen Marketplaces!

Lees meer

BlogContent marketing

Kan AI de contentspecialist vervangen?

In de huidige tijd van technologische ontwikkelingen is het niet ongebruikelijk om te overwegen of bepaalde taken door machines kunnen worden overgenomen. Zo ook de vraag of tekstschrijvers kunnen worden vervangen door GPT-3. GPT-3 is een geavanceerd taalmodel dat met behulp van machine learning en artificial intelligence (AI) teksten genereert op basis van een vraag of opdracht. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden van GPT-3 als tekstschrijver en bekijken we of het een echte vervanging kan zijn voor menselijke tekstschrijvers.

Lees meer

Blog

SEO update december 2022

Het is inmiddels 2023 en dat betekent dat het weer tijd is voor een update van de vorige maand. 2022 is weer in een rap tempo gegaan en december 2022 van het jaar stond in het teken van enkele grote updates in SEO-land. Zo rolde Google een ‘Helpful Content’ update en een ‘Link Spam’ update uit. Daarnaast lanceerde Google een nieuw Google Search-statusdashboard uit en trekt Google de web light webpagina transcodering terug.

Lees meer

Google core update
Blog

SEO update oktober 2022 | Blauwe Monsters

We zitten alweer op de helft van november en dat betekent dat het tijd is om terug te kijken op de SEO-ontwikkelingen van september. In oktober is er weer genoeg gebeurd. Google rolde een nieuwe Spam Update uit, stelde Universal Analytics 360 tot 2024 uit, bracht een update met betrekking tot mobiele sitenamen uit en gaf ook meer informatie over hoe een productreview na het uitrollen van de Product Review Update geschreven kan worden. Daarnaast heeft Semrush onderzoek gedaan naar Zero-Click searches en de conclusies daaruit vind je ook terug in deze SEO update!

Lees meer

BlogE-mailmarketing

Boost jouw conversies tijdens Black Friday: met deze tips & tricks is jouw e-mailmarketing optimaal voorbereid

Tijdens de feestdagen worden er gemiddeld 25% meer e-mails verstuurd dan de rest van het jaar. Hoe laat je jouw e-mails opvallen in de overvolle inbox? Onze e-mailmarketeers hebben de beste tips en tricks op een rijtje gezet, zodat jij helemaal voorbereid bent op Black Friday. Uiteraard kan je deze tips ook toepassen op andere feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw!

Lees meer

BlogGoogle AdsSEA

5 handige tips voor je Black Friday advertising-strategie

Black Friday is voor vele webshops het moment suprême om de jaaromzet een flinke boost te geven. Bij Blauwe Monsters hebben we de afgelopen tien jaar menig webwinkelier geholpen met het bepalen en uitvoeren van de digitale strategie rondom Black Friday en andere piekseizoenen. In deze post geven we een kijkje in de keuken en delen we een handige checklist. Zo zorg jij dat jouw Black Friday advertising-strategie tot in de puntjes is uitgestippeld! 1. Black Friday is geen dag, maar een week! Black Friday 2022 valt op 25 november en het grappige is dat jouw doelgroep alleen op die datum aan zijn aankopen denkt. Consumenten beginnen steeds vroeger een wensenlijstje te maken. Dit blijft ook bij veel ondernemers niet onopgemerkt. Veel webshops  starten steeds vroeger met de Black Friday-gekte om goed zichtbaar te zijn bij hun doelgroep. Zo verandert voor sommige ondernemers de novembermaand in een Black Friday-maand. Met de verhoogde koopintentie van consumenten is deze vroege start e

Lees meer

BrightonSEO Ruben & Rene
BlogSEO

BrightonSEO: Ruben & René praten je bij

Afgelopen week waren wij twee dagen aanwezig in Brighton voor één van de grootste SEO evenementen ter wereld: BrightonSEO. Een geweldig evenement waar je als SEO’er wordt bijgepraat over de laatste trends binnen ons vakgebied. Voor iedereen met een hart voor SEO is het wat ons betreft een must go. Of je nu al een aantal jaren meeloopt in de SEO-wereld of pas net komt kijken, voor elk niveau werden interessante sessies gehost. Hieronder een verslag van onze keynotes waar wij zeker mee aan de slag gaan.

Lees meer

BlogSEO

SEO update augustus 2022 | Blauwe Monsters

De maand september is bijna alweer halverwege en dit betekent dat we weer kort terugkijken op de voorgaande maand. Google bracht zijn Helpful Content update uit om zo onder andere lage kwaliteit content tegen te gaan. Verder deelde de zoekmachinegigant vier voorbeelden om je meta-description te verbeteren. Daarnaast kijken we nog even terug naar de Product Review update en hoe Google met MUM aan het werk is met featured snippets.

Lees meer

usergeneratedcontent
BlogE-mailmarketing

De kracht van User Generated Content in e-mailmarketing

User generated content, letterlijk vertaald; door de gebruiker gemaakte content. Een vorm van content die ondertussen niet meer weg te denken is uit het huidige online marketing landschap. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat jouw klanten ineens jouw belangrijkste contentmakers worden. Dat is erg belangrijk, omdat content die wordt gecreëerd door klanten, vele malen geloofwaardiger overkomt dan wanneer je als merk of bedrijf zelf je brand of product promoot. Hoewel UGC hedendaags vooral wordt gebruikt op social media, kan het toepassen van UGC ook binnen de e-mailmarketing erg goed werken. In deze blog gaan we wat dieper in op het belang van UGC en de toepassing hiervan binnen e-mailmarketing.

Lees meer

dos en donts emailmarketing Blauwe Monsters
BlogE-mailmarketing

DO’S and DON’TS: De ingrediënten voor succesvolle e-mailmarketing 

Een e-mailmarketingcampagne is succesvol op het moment dat de ontvangers de gewenste actie ondernemen of doorklikken naar jouw website. Het is een kanaal dat met een kleine investering een groot rendement kan opleveren. Maar welke ingrediënten heb je nodig voor een succesvolle campagne? Lees de onderstaande do’s en don’ts met voorbeelden voor een winnend recept!

Lees meer

BlogSEO

SEO update juli 2022 | Blauwe Monsters

De maand augustus is inmiddels alweer van start gegaan en dit betekent dat we weer kort terugkijken op de voorgaande maand. Het lijkt ook vakantie voor de zoekmachinegiganten, want er hebben deze maand weinig grote of ingrijpende ontwikkelingen plaatsgevonden. Onder anderen in deze SEO update: een product review update, een nieuwe tag vanuit Google en we kijken even terug op de impact van de Google Core Update van afgelopen mei.

Lees meer

BlogE-mailmarketing

Terugblik: e-mail trends en ontwikkelingen

Eind 2021 publiceerden wij ons whitepaper ‘Is jouw e-mail strategie future proof?’. Hierin deelde ons e-mailteam verwachte trends en ontwikkelingen op het gebied van e-mailmarketing voor het nieuwe jaar. Inmiddels zijn we alweer halverwege 2022, dus is het de hoogste tijd voor een eerste terugblik: welke trends en ontwikkelingen hebben wij tot nu toe teruggezien?

Lees meer

BlogConversie optimalisatie

Optimaliseer je website en touchpoints door middel van artificial intelligence

Een optimale gebruikerservaring lijkt relevanter dan ooit. Onze spanningsboog wordt steeds korter en de volgende prikkel waardoor je gebruikers mogelijk worden afgeleid ligt continu op de loer. Waar we als individu gemiddeld 3500 marketinguitingen per dag krijgen voorgeschoteld, is het van groot belang dat gebruikers daadwerkelijk interacteren met jouw touchpoints en website wanneer ze deze te zien krijgen.

Lees meer

Online branding campagnes blog door Corne: Geef je merkimago en branded conversies een boost met een sterke boodschap.
Blog

SEO update juni 2022 | Blauwe Monsters

We zijn in de maand juli aanbeland, dus dat betekent dat we weer even kort terugkijken op wat er allemaal gebeurd is in de voorgaande maand. Google heeft weer een aantal interessante ontwikkelingen doorgevoerd, zoals bijvoorbeeld een test met meerdere featuredsnippet-layouts, de Google Core update die volledig uitgerold is, zoekmachinealternatief Yep en een verscherping van de richresults-richtlijnen. Meer te weten komen? Lees dan onze SEO update van juni 2022!

Lees meer