Begrijp uw doelgroep

Voordat je begint met Google Ads-campagnes, is het cruciaal om je doelgroep goed te begrijpen. Neem de tijd om je doelgroep en de DMU te definiëren om vervolgens hun pijnpunten, voorkeuren en motivaties te identificeren. Deze kennis zal je helpen om overtuigende advertentieteksten te maken en ervoor te zorgen dat je campagnes zeer relevant zijn voor de mensen die je wilt aantrekken.

Campagnetypes

Google Ads biedt verschillende campagnetypen, elk met zijn eigen sterke punten en targetingopties. Gemiddeld heeft een prospect 7 contactmomenten nodig om vertrouwd te raken. Hierdoor is het belangrijk dat de juiste overweging voor campagne typen te maken voor  B2B-leadgeneratie. 

  • Zoek campagnes 

Deze op tekstadvertenties verschijnen bovenaan de zoekresultaten pagina’s van Google wanneer gebruikers zoeken naar relevante zoekwoorden. Optimaliseer uw campagnes door long-tail zoekwoorden op te nemen die precies aansluiten op uw product of dienst. 

  • Display campagnes

Met display-advertenties kun je potentiële leads bereiken via een uitgebreid netwerk van websites en blogs. Maak gebruik van opvallende afbeeldingen en overtuigende advertentieteksten om de aandacht van je doelgroep te trekken.

  • Videocampagnes 

Betrek je B2B-publiek met videoadvertenties op platforms zoals YouTube. Maak informatieve en visueel aantrekkelijke video’s die de waardepropositie van uw producten of diensten laten zien.

Gebruik doelgroep targeting

Om de impact van uw Google Ads-campagnes te maximaliseren, kan je gebruikmaken van de volgende strategieën voor doelgroepbenadering. 

  • Remarketing

Trek websitebezoekers die niet converteren opnieuw aan door hen advertenties op maat te tonen. Maak specifieke remarketinglijsten op basis van hun gedrag en demografische gegevens om de kans op conversie te vergroten.

  • Klantenmatch 

Upload de e-maillijst van je bestaande klanten naar Google Ads en toon advertenties specifiek aan deze personen. Deze aanpak is zeer effectief voor upselling, cross-selling en het onderhouden van bestaande klantrelaties.

  • Vergelijkbare doelgroepen

Vergroot je bereik door je te richten op gebruikers die kenmerken delen met je bestaande klanten. Google Ads identificeert vergelijkbare doelgroepen op basis van verschillende factoren, zoals surfgedrag en interesses.

Ontwikkel aansprekende advertentieteksten

Het succes van uw Google Ads-campagne is afhankelijk van het creëren van aansprekende advertentieteksten die de aandacht trekken en aanzetten tot klikken. Overweeg de volgende tips:

  • Benadruk Unieke Verkooppunten (USP’s)

Communiceer duidelijk de belangrijkste voordelen van je producten of diensten en laat zien wat jou onderscheidt van concurrenten.

  • Gebruik CTA’s

Moedig gebruikers aan om actie te ondernemen door krachtige en actiegerichte taal op te nemen in je advertentietekst.

  • Gebruik relevante trefwoorden 

Neem trefwoorden op die overeenkomen met de zoekintentie van je publiek om de relevantie van je advertenties te verhogen.

Meer weten over overtuigende advertentieteksten? Lees deze blog.

Conclusie

Google Ads biedt een kans voor B2B-bedrijven om meer leads te genereren tijdens het zomerseizoen. Door uw doelgroep te begrijpen, de juiste campagnetypes te selecteren, doelgroepgerichtheid in te zetten, aantrekkelijke advertentieteksten te maken, kan je het volledige potentieel van Google Ads voor het genereren van B2B-leads benutten. Begin vandaag nog met het implementeren van deze strategieën en zie hoe het aantal leads stijgt tijdens de zomer!

Meer leads deze zomer maanden? Neem contact op met 1 van onze specialisten.