Wat is bloggen precies?

Bloggen is het proces van het schrijven, publiceren en delen van content op een website. Het is een goede manier om kennis te delen en de vindbaarheid van jouw bedrijf te vergroten, maar het biedt ook diverse andere voordelen voor je marketingstrategie:

  • Brand awareness: Door regelmatig te bloggen, versterk je jouw merk en bouw je een loyale lezersbasis op. Consistente, waardevolle content houdt je top-of-mind bij je doelgroep.
  • Leadgeneratie: Een goed geschreven blogpost kan lezers aansporen om contact op te nemen, zich aan te melden voor nieuwsbrieven of andere acties te ondernemen die waardevolle leads voor je bedrijf kunnen opleveren.
  • Autoriteit opbouwen: Door te bloggen over onderwerpen binnen jouw expertise, kun je jezelf positioneren als een autoriteit in je branche. Dit helpt niet alleen bij het opbouwen van geloofwaardigheid, maar ook bij het aantrekken van nieuwe klanten.

Een goede blog schrijven: Zo doe je dat

Nu je begrijpt waarom bloggen zo waardevol is, laten we eens kijken naar de stappen om een goede blog te schrijven. Wij geven je 7 belangrijke tips:

  1. Kies het juiste onderwerp: Het schrijven van een goede blog begint met een pakkend onderwerp. Kies een onderwerp dat relevant is voor je doelgroep en past bij de expertise van jouw bedrijf. Zorg ervoor dat het onderwerp interessant en informatief is.
  2. Doe grondig onderzoek: Verzamel feiten, statistieken en andere relevante informatie om je blog te onderbouwen. Je kunt online research doen of zelfs interviews met experts houden.
  3. Creëer een duidelijke structuur: Een goede blog heeft een heldere structuur. Organiseer je blogpost in een een inleiding, kernpunten en een conclusie. Gebruik een H1-kop om het onderwerp te introduceren en H2- en H3-koppen om de leesbaarheid te verbeteren.
  4. Schrijf toegankelijk en boeiend: Gebruik een schrijfstijl die je doelgroep begrijpt. Vermijd vakjargon, schrijf actief en houd zinnen kort en krachtig.
  5. Voeg visuele elementen toe: Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Voeg afbeeldingen, grafieken of video’s toe om je tekst visueel aantrekkelijker te maken. Het toevoegen van visuele elementen kan ook helpen om beter te worden gevonden in de zoekmachine.
  6. Sluit af met een CTA (call to action): Moedig lezers aan om actie te ondernemen, zoals het delen van de blog op sociale media, abonneren op je nieuwsbrief of contact opnemen met je bedrijf.
  7. Bewerken en proofreaden: Voordat je je blog publiceert, controleer deze op grammaticale fouten en spelfouten. Laat ook een collega je blog nakijken – twee paar ogen zien meer dan een!

Blog laten schrijven?

Wil je graag de voordelen van een goede blogstrategie ervaren, maar heb je niet de tijd of expertise in huis? Dan nemen wij van Blauwe Monsters graag jouw schrijfwerk uit handen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze contentspecialisten staan klaar om effectieve blogposts te schrijven en zo jouw online zichtbaarheid te vergroten.