Het TikTok Creative Center is een platform dat speciaal is ontworpen om merken te helpen bij het maken van content voor TikTok. Het biedt verschillende tools en functies die je kunt gebruiken om jouw TikTok-strategie te verbeteren. Eén van de belangrijkste functies van het TikTok Creative Center is de Trending Hashtags-pagina.

Op de Trending Hashtags-pagina vind je de meest populaire hashtags van dat moment. Door deze hashtags te gebruiken in jouw TikTok-video’s vergroot je de kans dat jouw video wordt opgepikt door de algoritmen van TikTok en op de For You-pagina terechtkomt. Dit kan leiden tot meer views, likes en volgers voor jouw account.

Naast de Trending Hashtags-pagina biedt het TikTok Creative Center ook andere handige tools zoals de muziekbibliotheek. De muziekbibliotheek van het TikTok Creative Center is een uitgebreide collectie van muziekfragmenten die je kunt gebruiken om jouw TikTok-video’s op te leuken. Daarentegen heeft het net als de Trending Hashtag tool een functie waarin je kan zien hoe populair specifieke nummers zijn per land. 

Wanneer je video goed inspeelt op de muziek die groot volume draait in de periode dat jij het uploadt, zal je meer mensen bereiken en een grotere kans hebben om viraal te gaan. Haal hier dus vooral je voordeel uit. Maak verschillende video’s voor één trending muzieknummer om te zien welke uiteindelijk de meeste views genereert. 

Verdere inspiratie

Om verder inspiratie op te doen kan TikTok Creative Center ook helpen omdat je hier alle virale video’s op een rijtje kan zien per land. Met deze informatie kan je bijvoorbeeld bekijken wat voor elementen er nodig zijn om de meeste aandacht te trekken. Gebruiken mensen op bepaalde manieren headlines? Worden deze maand veel challenges bekeken? Is er een bepaald format waar veel video’s voor worden gemaakt? Speel daar dan ook direct op in. Kijk wat past bij jouw merk en waar tegelijkertijd veel ogen op gericht zijn.

Kortom, als je op zoek bent naar manieren om jouw TikTok-strategie te verbeteren en op de hoogte te blijven van de laatste trends op het platform, is TikTok Creative Center een waardevolle bron om te gebruiken. Probeer het uit en ontdek wat voor verschil het kan maken voor jouw merk!