Met 36 verschillende categorieën kun je als online verkoper de juiste consument bereiken door te adverteren in een relevante categorie voor jouw artikelen. Wanneer je met Admarkt binnen een categorie adverteert, dan bereik je al gauw jouw potentiële klanten. De advertentie wordt namelijk weergegeven boven in de categorie waardoor je gegarandeerd meer zichtbaarheid hebt.   

Admarkt met API

Artikelen op Marktplaats zetten is vrij eenvoudig. Je kan dit in eerste instantie handmatig doen. Daarnaast is het ook mogelijk de artikelen op dit platform te plaatsen door middel van een API koppeling met een feed management tool zoals Channable. Hiermee kun je namelijk eenvoudig al jouw artikelen importeren met behulp van RSS-, CSV-, en XML-feeds. Vervolgens kan Admarkt toegevoegd worden als API koppeling waardoor de artikelen binnen enkele minuten op Marktplaats geplaatst kunnen worden. Door daarnaast regels toe te passen kunnen de advertenties gebruiksklaar worden gemaakt.  Met het geïmplementeerde template van Admarkt worden alle advertenties specificaties in beeld gebracht zodat de advertenties direct gereed worden gemaakt voor Marktplaats. 

Kosten Marktplaats adverteren

Adverteren met Admarkt werkt volgens het CPC model. Er worden met andere woorden geen aanmeld- of abonnementskosten gerekend. Hierdoor houd je als ondernemer beter grip op de kosten. Je betaalt namelijk alleen wanneer er op jouw advertentie geklikt is tegen de door jou ingestelde “prijs per klik”. De prijs per klik verschilt vanzelfsprekend per rubriek. 

Verder heb je per advertentie de mogelijkheid om een totaal budget in te stellen. Met dit totaal budget geef je aan hoeveel euro je maximaal per maand aan deze advertentie wil uitgeven. Hierdoor zul je nooit over het maandelijks budget heen gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om een dagbudget in te stellen. Met het dagbudget zorg je ervoor dat jouw maandelijks budget geleidelijk wordt gespendeerd. Het nadeel hiervan is dat wanneer je dagbudget wordt bereikt, jouw advertentie offline wordt gehaald. Hierdoor loop je terugkerende bezoeker of potentiële nieuwe klanten later op de dag mis.  

Zakelijk adverteren op Marktplaats kan al vanaf €0,01 cent per klik en met een startbudget van €50,-. Dat is alles wat je nodig hebt om de advertentie te kunnen activeren. Dit wil echter niet zeggen dat je de gehele €50,- moet besteden. Is jouw artikel uitverkocht of besluit je te stoppen met adverteren wanneer je bijvoorbeeld €22,- hebt gespendeerd? Dan betaal je ook alleen de €22,- die je hebt uitgegeven. 

Een eigen verkoperspagina op Marktplaats

Naast het adverteren biedt Marktplaats ook de mogelijkheid om een eigen verkoperspagina te maken. Zo creëer je als het ware een eigen store binnen Marktplaats. Op deze pagina staan alle artikelen die beschikbaar zijn binnen Admarkt. Door het toevoegen van een eigen logo, een header banner bovenaan de pagina en een over ons-pagina, behoud je de identiteit van jouw onderneming binnen Marktplaats. Zo kunnen gebruikers jouw store volgen, zien hoe lang je al actief bent op het platform en waar je winkel is gevestigd. 

Je krijgt bij een Admarkt account standaard een verkoperspagina. Binnen deze online store op Marktplaats zijn de artikelen onderverdeeld in groepen en rubrieken. Hierdoor kan een bezoeker gemakkelijk filteren en de resultaten verfijnen op bijvoorbeeld prijs of sorteren op datum. Kortom, wanneer een bezoeker zich op jouw verkoperspagina bevindt, dan kan hij/zij ook zoeken naar producten binnen de store. Hierdoor kun je jouw gehele productassortiment aanbieden op Marktplaats met een directe link naar het product. 

Het basis of het plus pakket

Middels een basis of en plus pakket kun je jouw advertenties meer laten opvallen op Marktplaats. Er wordt bijvoorbeeld informatie over de verkoper en ‘stickers’ aan advertenties toegevoegd. Verkopers worden vooraf gecontroleerd door een vertrouwde externe partij. Zo worden het telefoonnummer, bankrekening en ID van de verkoper geverifieerd. Hierdoor weten consumenten dat zij met een vertrouwde verkoper te maken hebben. 

Achter de accountnaam van de verkoper komt vervolgens bij goedkeuring een groen vink icoontje te staan. Dit wordt zowel in de resultatenlijst als op de advertentie zelf weergegeven. In de resultatenlijst komen daarnaast twee foto’s extra in beeld zodat je nog meer opvalt bij bezoekers. Dit alles valt onder het basis pakket.

Met het plus pakket kun je op de verkoperspagina extra opvallen door unieke eigenschappen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld het logo met een link naar de website bij de contactgegevens. Daarnaast kun je een extra sticker gebruiken. Bovendien heb je de mogelijkheid om een fotogalerij onder advertenties te plaatsen die vier andere advertenties weergeven zodat je een breder aanbod met slechts één advertentie kunt weergeven. Deze mogelijkheden worden weliswaar voor maximaal 100 advertenties toegepast.

De kosten voor het basispakket zijn €19,95 per 4 weken en voor het plus pakket bedraagt het €49,95 per 4 weken. Er zijn wel een aantal regels van toepassing. Bovendien kan het gebruik maken van een pakket zorgen voor meer branding en uiteindelijk bijdragen aan een toename in sales. 

Wil jij ook zakelijk verkopen op Marktplaats.nl of op één van de andere marketplaces? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij van Blauwe Monsters helpen je namelijk graag verder!