content optimalisatie icon

Content optimalisatie

Wil je content op jouw website die goed scoort bij zowel je doelgroep, als bij Google? Blauwe Monsters helpt je graag! De content optimalisatie strategie die onze experts creëren voor jouw website website houdt rekening met drie belangrijke speerpunten:

 • Is de tekst geschreven op basis van de behoefte van de doelgroep?
 • Wordt er in de tekst optimaal gebruik gemaakt van de belangrijkste zoekwoorden, in combinatie met longtail zoekwoorden?
 • Staat de zoekwoord optimalisatie de leesbaarheid van de tekst niet in de weg?

Voordelen content optimalisatie

 • Meer relevante bezoekers op de website
 • Betere zichtbaarheid in Google
 • Langdurig effect
 • Hogere ranking op long tail zoekwoorden

Contact

Direct beginnen met rendabele internet marketingstrategie? Of zoek je eerst advies? We helpen graag. Vermeld hieronder je naam, mailadres en je vraag of bericht. Dan geven we zo snel mogelijk antwoord!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat wij voor je kunnen doen

zoekwoorden onderzoek

Hiaten ontdekken in de content

We brengen in kaart waar er nog meer goede content geplaatst kan worden.

Doelgroep analytics

Met analytics kijken we naar wat voor content interessant wordt gevonden door je doelgroep.

Content aanvullen

We creëren nieuwe content om het daar te plaatsen waar het nodig is.

Content verbeteren

De huidige content op je site wordt geoptimaliseerd om te passen bij de doelgroep.

Content optimalisatie bij Blauwe Monsters

Ben je benieuwd wat Blauwe Monsters voor jou kan betekenen op het gebied van content? Maak gebruik van onze gratis SEO check. Met de SEO check brengt Blauwe Monsters in kaart waar er voor je website nog kansen liggen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

SEA

Alleen de beste content

 • Professionele copywriters
 • Gecombineerd met SEO specialisten
full service

Bewezen resultaat

 • Meer relevante bezoekers
 • Trouwere klantenbasis

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in één van onze SEO diensten of benieuwd wat Blauwe Monsters voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat één van onze specialisten samen met jou kan kijken naar de mogelijkheden op het gebied van content optimalisatie voor je website of webshop.

dennis stokman

Content optimalisatie in detail

De juiste content optimalisatie strategie

De tijd van het over-optimaliseren van een bepaald zoekwoord in de teksten is voorbij. Zoekmachines begrijpen steeds beter wat de intentie van de gebruiker is en geeft  content dat daar het beste op aansluit een hogere ranking. Hierom is het belangrijk om relevante content te creëren dat gebaseerd is op het pijnpunt van je doelgroep. Die pijnpunten stellen we vast door de content strategie te starten met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Zo leer je jouw doelgroep kennen en krijg je de kans om beter in te gaan op diens behoeftes.

Wat levert content optimalisatie op?

Content optimalisatie levert niet alleen een hoog aantal indexeerbare pagina’s voor de zoekmachine op. Het verhoogt ook de gebruiksvriendelijkheid van je website. Tenminste: als je het goed doet. Hierbij kan Blauwe Monsters je helpen. Wij schrijven content die je doelgroep én Google triggert. De content is informatief, leesbaar en een hulpmiddel voor de gebruiker. In de tekst maken we gebruik van semantische zoekwoorden zodat de pagina relevanter wordt en tevens rankt op long tail zoekwoorden. En bovendien lekker wegleest voor de bezoeker zelf.

Zoekwoordenonderzoek

Onze ervaring leert dat het uitvoeren van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek het fundament van een sterke contentstrategie is. Met de uitkomst van het zoekwoordenonderzoek brengt Blauwe Monsters in kaart wat de wensen van je doelgroep zijn en waar hun pijnpunten liggen. Op basis hiervan maken we een strategie hoe we deze zoekwoorden implementeren in een relevante tekst. Doordat we ons ook richten op de long tail zoekwoorden, vis je niet in dezelfde vijver als je concurrenten. Hierdoor zal het aantal organische bezoekers stijgen.

Meten is weten

Nadat we samen met jou hebben bepaald waar de doelgroep naar op zoek is en dit succesvol hebben geïntegreerd in de content, is het tijd om te meten. Middels verschillende tools maken we inzichtelijk wat het effect van de toegevoegde content is. Het succes van een geoptimaliseerde pagina is onder meer te meten door te kijken naar de stijging van de positie op bepaalde zoekwoorden in de zoekmachine. Ook zien we het succes terug in het bouncepercentage van de pagina. Is deze laag? Dan is de content op de pagina relevant en interessant voor de gebruiker.