Technische SEO icon

Technische SEO

Om goed te kunnen scoren in de organische zoekresultaten, is het belangrijk dat de techniek van je website op orde is. Techniek is naast linkbuilding en content één van de drie basiselementen van SEO. Echter ziet Blauwe Monsters vaak dat techniek niet wordt meegenomen in de SEO strategie, terwijl de techniek van de website het fundament is van een succesvolle SEO strategie. Onze specialisten helpen jou graag met de technische optimalisaties van de website. Daarnaast schakelen zij moeiteloos tussen jou en de websitebouwer.

Wat is technische SEO?

Onder technische SEO verstaat Blauwe Monsters alles wat niet te maken heeft met content op de website en externe links naar jouw website. Denk hierbij aan de opbouw van de urls, het inrichten van de sitemap en de crawlbaarheid van de pagina’s. Blauwe Monsters zorgt ervoor dat jouw website aan de technische richtlijnen van de zoekmachine voldoet.

Onderdelen van technische SEO:

  • Websitestructuur
  • Website indexatie optimalisatie
  • Structured data
  • Website snelheid
  • Zichtbaarheid op verschillende apparaten

Contact

Direct beginnen met rendabele internet marketingstrategie? Of zoek je eerst advies? We helpen graag. Vermeld hieronder je naam, mailadres en je vraag of bericht. Dan geven we zo snel mogelijk antwoord!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een technische analyse van je website laten maken?

Benieuwd hoe jouw website scoort op het gebied van techniek? De specialisten van Blauwe Monsters staan klaar om een technische analyse te maken. Hiermee heb je direct inzicht in de performance van de website. Daarnaast leveren wij concreet advies voor de verbetering van de techniek van de website zodat deze beter scoort in de zoekmachine.

Contracten

We werken zonder langlopende contracten

  • Maandelijks opzegbaar
  • Wij werken op basis van resultaat
full service

Gratis SEO scan

  • Concurrentie analyse
  • Technische audit

Overtuigd?

Ben je geïnteresseerd in één van onze SEO diensten of benieuwd wat Blauwe Monsters voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat één van onze specialisten samen met u kan kijken naar de mogelijkheden op het gebied van zoekmachine optimalisatie voor uw website of webshop.

jules van dongen

Technische SEO in detail

Websitestructuur

Bij een goede websitestructuur moet je onder andere denken aan de opbouw van de URL structuur en interne links. Met een juiste websitestructuur zorg je ervoor dat er logica ontstaat binnen de website. Op deze manier wordt het voor de zoekmachines eenvoudiger om de website crawlen. Een goede websitestructuur zorgt voor een navigatiemenu waardoor de Google bot jouw website beter in kaart kan brengen.

Structured data

Met structured data help je zoekmachines de content op de website begrijpelijk te maken door je content te markeren met een stukje code. Hiermee geef je aan waar bepaalde content voor staat. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat iets een review, een adres of een product is. Structured data kan ervoor zorgen dat de zoekresultaten anders gepresenteerd worden door de zogeheten rich snippets die Google creëert vanuit deze data. Dit zorgt ervoor dat jouw website meer opvalt tussen de zoekresultaten door bijvoorbeeld reviews die zichtbaar zijn. Uiteindelijk leidt dit tot een hogere CTR.

Website snelheid

Een snelle website is niet alleen belangrijk voor de bezoeker. Het is ook een belangrijk speerpunt voor de zoekmachines. Als het laden van de pagina’s te lang duurt, kan de bezoeker besluiten om de website te verlaten. Daarnaast beoordelen Google en Bing snellere websites hoger in de zoekresultaten, omdat inmiddels meer dan de helft van de zoekopdrachten via mobiel gaan. Hierdoor is de snelheid van je website op mobiel nog belangrijker geworden. Wil je goed scoren in de zoekresultaten? Zorg dan dat de snelheid van jouw website op zowel desktop als mobiel goed is.

Website indexatie optimalisatie

Zoekmachines indexeren websites door middel van spiders. Met indexatie optimalisatie zorgt Blauwe Monsters ervoor dat de website optimaal wordt geïndexeerd. Door middel van de sitemap en robots.txt help je de zoekmachines jouw website indexeren. Via de Google Search Console kun je de indexatie van jouw website in de gaten houden. Als er ernstige indexatie problemen zijn, is het mogelijk dat de website niet getoond wordt in de resultaten van de zoekmachine.