Web analytics icon

Web analytics

Web analytics geeft je inzicht in de prestatie van de website en het vinden van kansen voor nieuwe marketinginspanningen. Hier is alleen wel ervaring voor vereist. Blauwe Monsters maakt met behulp van web analytics datatools, zoals Google Analytics en Google Data studio, de websiteprestaties en de resultaten van diverse marketing campagnes (bijvoorbeeld SEA, Display, SEO en affiliate) inzichtelijk. Met deze inzichten kunnen onze specialisten de campagnes optimaal managen en waar nodig bijsturen.

Voordelen web analytics

  • Meten is weten
  • Opstellen van KPI's voor jouw situatie
  • Zicht op je resultaten

Contact

Direct beginnen met rendabele internet marketingstrategie? Of zoek je eerst advies? We helpen graag. Vermeld hieronder je naam, mailadres en je vraag of bericht. Dan geven we zo snel mogelijk antwoord!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat wij voor je kunnen doen

Implementatie en configuratie Analytics

Het instellen en configureren van de juiste data.

Dashboarding en rapporting

Je ontvangt alleen data die relevant is voor jouw casus.

Resultaten vertalen naar concrete verbeterpunten

Uit de data kunnen we ideeën halen voor verbetering.

KPI's opstellen

Aan de hand van de data creëren we nieuwe doelstellingen en KPI's.

Web analytics bij Blauwe Monsters

Met behulp van de juiste inrichting en KPI’s  helpt Blauwe Monsters om de prestaties van jouw (e-commerce) website, campagnes en de volledige customer journey inzichtelijk te maken.

full service

Alleen relevante resultaten

  • Niet verdrinken in data
  • Wel inzicht
SEA

Altijd duidelijk

  • Helder rapporteren
  • Ook uitleg

Geïnteresseerd?

Lijkt het je wel wat om de juiste data te ontvangen en in te zien? Neem dan vrijblijvend contact op. Een van onze specialisten gaat dan samen met jou kijken naar je web analytics voor je website of webshop.

dennis stokman

Web analytics in detail

Implementatie

Onze werkwijze bestaat uit vier delen. Een onderdeel van web analytics is de implementatie. Wij koppelen graag aan je Google Analytics account en stellen deze voor je in. Hierbij kun je denken aan data filteren om alleen relevante data weer te geven. Ook zijn verschillende property’s en views belangrijk bij de juiste instelling van Google Analytics. Tegelijkertijd worden andere tools in deze fase geïntroduceerd om een volledig beeld te krijgen van je website.

Doelstellingen en KPI's bepalen

Een ander onderdeel bestaat uit samen de website doelstellingen en KPI’s bepalen. We bespreken jouw webshop of website en komen daarmee tot ideeën voor welke doelstellingen je zou willen behalen. Hierbij gebruiken wij ook onze eigen inzicht en onze ervaring als marketingprofessionals. De doelstellingen en KPI’s worden opgesteld zodat het snel duidelijk wordt of het goed gaat met je site. We stellen ze dusdanig op dat ze direct meetbaar zijn met data.

Configuratie

Bij het volgende onderdeel gaan we alle web analytics tools configureren. Het belangrijkste is Google Analytics op de juiste wijze configureren. Hierbij kun je denken aan doelen of events instellen om je KPI’s in beeld te krijgen, kanalen, rapporten, en het dashboard goed zetten. Op deze manier heb je snel inzicht in je eigen data. Dit bespaart een hoop tijd aangezien je niet elke keer bij het inloggen in Google Analytics alles in hoeft te stellen, dat gaat vanzelf.

Monitoring

Het laatste is het monitoring van de resultaten. Hierbij kun je denken aan het rapporteren van de behaalde resultaten via Data Studio, en andere manieren van rapporteren. Wij van Blauwe Monsters weten dat de data niet altijd voor zich spreekt, en leggen daarbij dan ook uit wat we waarnemen. De kennisoverdracht is cruciaal. We hebben graag dat onze klanten begrijpen waar we het over hebben en wat we kunnen doen om nog meer te optimaliseren. Noem het een stukje customer experience voor onze eigen klanten.