Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Een volledige SEO check in 2 stappen!

Een volledige SEO check in 2 stappen!

Met deze SEO checks krijg je volledig inzicht in hoe jouw website er voor staat. Gebruik deze tools en zie direct waar nog verbeterpunten liggen op je website en hoe je dit kunt aanpassen. Blauwe Monsters geeft je alle insights van wat belangrijk is en de beste manier om het op te lossen.

Een SEO check voer je uit in twee verschillende stappen. De eerste stap is om kritisch te kijken naar je website. Vervolgens gebruik je verschillende tools om achter alle verbeterpunten te komen. Veel van deze tools geven je gratis toegang tot een websitescan, hierdoor krijg je verschillende factoren te zien om zo je SEO marketing te verbeteren.

Stap 1: Een SEO check met het blote oog

 1. Content
 2. Links
 3. Menu

Content

Ten eerste is het belangrijk dat je goed kijkt naar de content dat op de website staat. Is deze geoptimaliseerd op een bepaald zoekwoord? Te beginnen met de tekst. Staat er een klein verhaaltje of een uitgebreide uitleg? Hoe meer kennis jij deelt met bezoekers hoe hoger Google jouw website waardeert. Zorg dat de pagina makkelijk leesbaar is. Dit doe je op de volgende manier:

 • Maak gebruik van korte stukjes tekstl;
 • Maak gebruik van opsommingen;
 • Voeg plaatjes/afbeeldingen in.

Verwerk daarnaast een zoekwoord waarop je gevonden wilt worden in de tekst. Hieronder zie je een plaatje van een voorbeeld voor de optimalisatie van landingspagina. (pagina waarop bezoekers komen via de zoekmachine.

content structuur info

Links

Bij het bekijken van de content is het belangrijk om te kijken of er interne links gebruikt worden op de pagina. Interne links verwijzen naar een andere pagina binnen de website zelf. Externe links verwijzen daarentegen naar een pagina buiten de eigen website. Zorg ervoor dat deze links relevant zijn aan je onderwerp.

Menu

Een menu op je website is erg belangrijk. Hierin laat je zowel voor je bezoeker als voor Google zien wat je belangrijkste onderwerpen/diensten op je website zijn. Zorg ervoor dat deze is ingericht op basis van een zoekwoordenonderzoek en relevantie. Een menu wordt ook wel de categoriestructuur genoemd. Daarnaast creƫer je ook weer nieuwe interne links op de pagina.

Stap 2: Gebruik tools voor de optimale SEO check

Veel SEO factoren kun je met het blote oog niet zien op een website. Gelukkig zijn er echter slimme tools die je een goed inzicht kunnen geven in waar er nog wat te winnen is op SEO-gebied. De volgende tools kunnen jou helpen bij volledige SEO optimalisatie check!

6 gratis SEO check tools

 1. MOZ OSE
 2. WooRank.com
 3. SEO SiteCheckUp
 4. SEOquake
 5. Pingdom
 6. SEO tester online

MOZ

MOZ OSE staat voor de MOZ open site explorer. Bij de open site explorer krijg je verschillende inzichten:

 • DA: domein autoriteit, de waarde van je gehele website (domein)
 • PA: page autoriteit, de waarde van een bepaalde pagina
 • Spam score: de hoeveelheid spam door slechte inkomende links

moz tools

moz.com/researchtools/ose/

WooRank.com

Woorank geeft je een volledig overzicht over je website. Je krijgt een bepaalde score gebaseerd op verschillende factoren. Deze factoren zijn allemaal te zien en voorzien van een uitleg. Vervolgens zie je ook direct wat goed is: groen, wat beter kan: oranje, en wat fout is: rood. Begin bij het begin en kijk wat je al goed hebt staan, pas dit niet aan. Vervolgens kijk je wat beter kan en welke fouten prioriteit krijgen.

woorank tool

www.woorank.com

SEO SiteCheckUp

Met de SEO site check up kan je verschillende factoren bekijken. Net als bij WooRank krijg je een volledige uitdraai van je website met optimalisatie punten. Daarnaast krijg je bij deze tool ook mobiele optimalisatie punten. Je kan vervolgens een PDF uitdraaien waarin de volledige analyse te zien is. Je kan deze dan direct opslaan en later vergelijken als je de SEO test nogmaals uitvoert.

seo site check up tool

www.seositecheckup.com

SEOquake

SEOquake is een Google Chrome extensie die verschillende mogelijkheden biedt:

 • SEO check pagina analyse
 • Meer informatie in de Google zoekmachine

Hierbij kan je bijvoorbeeld direct zien op welke positie je staat, hoeveel backlinks je hebt etc.

seoquake tool

https://www.seoquake.com/index.html

Pingdom

Pingdom is een tool waar je kan zien hoe snel je website is. Je kan dit testen vanaf verschillende locaties. De snelheid van je website is erg belangrijk, je kan daarom ook direct zien wat de meeste laadtijd in beslag neemt. Daarnaast krijg je de volgende inzichten:

 • Laadtijd
 • Grootte pagina
 • Gemiddelde snelheid
 • Code optimalisatie

pingdom tool

tools.pingdom.com

SEO tester online

SEO tester online is een tool waarbij je direct een uitdraai krijgt over je website en direct aan de slag kan gaan met het verbeteren van de punten die genoemd worden. In deze tool worden ook direct je social media kanalen gemeten. Hierdoor krijg je gemakkelijk inzicht welke social media kanalen het goed doen en welke beter kunnen!

seo tester online tool

www.seotesteronline.com

Blauwe Monsters probeert zo actueel mogelijk te blijven! Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kan je door middel van het blote oog en verschillende tools je site volledig optimaliseren. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens het optimaliseren ook blijft updaten! Zorg voor een regelmatige upload van artikelen, deel deze op social media enz.

Het algoritme van Google veranderd constant, zorg er voor dat je blijft optimaliseren om zo steeds een stapje hoger te komen in de zoekmachine.