Social media marketing uitbesteden.

Door social media marketing uit te besteden kan jij de zichtbaarheid en naamsbekendheid van jouw bedrijf vergroten.

Het onderhouden van social media marketing vraagt om veel tijd, kennis en focus. Het managen van een totale social media marketing strategie kost veel werk. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van social media marketing kunnen we je helpen om jouw social media strategie effectief in te zetten. Behaal diverse doelstellingen met social media marketing zoals het bereiken van meer mensen, haal conversies binnen, grotere naamsbekendheid en het creëren van een band met je klanten! Dagelijks actief zijn en consistentie is essentieel voor organische groei en het opbouwen van engagement met je doelgroep. Naast creativiteit vraagt social media marketing veel van je analytische vermogen om tot de beste resultaten te komen. Het blijven analyseren en observeren zorgt ervoor dat het doel optimaal wordt behaald.

Met de kennis van onze social media experts zorgen wij ervoor dat we jouw gehele social media strategie in handen nemen zodat jij je kan focussen op andere werkzaamheden. Onze social media experts voorzien je graag van advies en een uitgedacht social media marketing plan en strategie. We zijn benieuwd naar jouw uitdaging, of dit nou gaat om organisch, adverteren of beiden, we helpen je graag om jouw social media naar een hoger niveau te krijgen.

Social media strategie & funnel.

Waar organisch social media marketing zorgt voor een sterke verbinding met jouw doelgroep, zorgt social media adverteren juist voor het creëren van naamsbekendheid en het vertonen van rijke creatieve advertenties waarop mensen interacteren. Organisch social media marketing en social media adverteren zijn twee aparte onderdelen die samen zorgen voor de totale social media strategie.

Social media adverteren bevindt zich in de beginfase van de social media funnel. De social media funnel is het pad dat jouw klanten afleggen, ook wel klantreis genoemd. In de beginfase van de funnel speelt naamsbekendheid een centrale rol. Op basis van demografie, interesses en web gedrag, kan er getarget worden op prospects. Door organisch social media marketing toe te passen bind je jouw doelgroep aan je merk en creëer je loyale fans. Een totale social media marketing strategie kan worden doorvertaald in de sales funnel. Het is het pad dat een persoon aflegt om een consument te worden.

DE WERKWIJZE

Social media strategie & funnel.

Merkbekendheid creëren: ‘Awareness’

De eerste fase van de funnel is awareness. In deze fase is het van belang om de aandacht van de doelgroep te trekken. Social media adverteren is hierbij een essentieel onderdeel. Door het targeten van prospects op basis van demografie, interesses en webgedrag, bereik je de doelgroep die je wilt bereiken.

Interesse creëren: ‘Consideration’

Relevante en waardevolle content is essentieel om ervoor te zorgen dat je doelgroep geïnteresseerd is. In de consideration fase is het van belang om informatieve content aan te bieden die ervoor zorgt dat jouw doelgroep interesse heeft.

Analyseer de activiteiten: ‘Action’

De prospect verandert in een klant. Het analyseren van de social media marketing activiteiten zorgt ervoor dat er gekeken kan worden naar de resultaten en prestaties. Met deze data kom je erachter waar de doelgroep echt geïnteresseerd in is! Waar nodig is wordt op basis van deze data bijgestuurd.

Creëer een klantrelatie: ‘Advocacy’

Houd loyale klanten vast door verbinding met ze te maken. Dankzij social media is het mogelijk om een relatie met je doelgroep op te bouwen. Door de inzet van organisch social media marketing zorg je ervoor dat je een directe en actieve relatie kan onderhouden met je doelgroep. De funnel is een proces dat meerdere activiteiten vergt om de consument van begin tot eind te laten doorlopen. Een totale social media strategie bestaat uit diverse social media marketing activiteiten waaronder organisch posten en social media adverteren. Elke activiteit heeft zijn eigen krachten, het belang van een uitgedachte strategie helpt om doelstellingen en resultaten te behalen.

Het Team

Social media marketing specialisten.

Sjoerd van Harmelen Blauwe Monsters
Sjoerd Van Harmelen

Advertising specialist.

Sacha Renkema

Online marketeer.

Kiona Oberé

Online marketeer.

Jeremy Gomes

Advertising specialist.

Hugo Zuiderbaan

Advertising specialist.

Britt Hillaert

Online marketeer.

Contact diensten display marketing advertising - Blauwe Monsters

Social media content uitbesteden.

Een belangrijk onderdeel van social media marketing is content. Content is onder te verdelen in drie verschillende vormen: tekst, foto’s en video’s. Om unieke content te creëren, maken we naast een social media marketing strategie ook content. Het creëren van waardevolle en unieke content is van essentieel belang bij het hebben van een totale social media strategie. Social media content uitbesteden zorgt ervoor dat je zelf geen content hoeft te maken en dat je dit onderdeel overlaat aan een professional. De social media content wordt gebaseerd op data en de daadwerkelijke interesses die jouw doelgroep heeft, dit zorgt voor relevante content die wordt gezien en resultaten oplevert.

Social media marketing en content zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Content geschikt voor social media bestaat uit tekst, foto en/ of video. Om er bovenuit te steken is het belangrijk dat je contentwaardevol en uniek is. Dit vraagt nu eenmaal om een hoop tijd. Maar onze marketeers helpen je naast het uitdenken en implementeren van een social media strategie ook graag bij content creatie!

Contact

Start vandaag met social media marketing uitbesteden.

We zijn nieuwsgierig naar jouw digitale uitdagingen. Vertel ons welke projecten je op het oog hebt en onze consultants gaan graag met je om tafel om te kijken hoe we je het beste kunnen helpen.

vrijblijvend advies