Bol.com als marketplaces.

Steeds meer consumenten doen hun aankopen via een marketplace in plaats van de winkel. Hierdoor zijn Marketplaces binnen de e-commerce een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Marketplaces zijn met de juiste strategie voor bijna elke B2C-onderneming een kans op vergroting van je afzetmarkt. Eén van de populairste marketplaces in Nederland is Bol.com. Bij Blauwe Monsters helpen wij jou de kansen van bol.com op een juiste manier te benutten.

Diensten marketplaces advertising - Blauwe Monsters
Zichtbaar op bol.com

Samen de markt van bol.com ontdekken

Het shoppende publiek is de afgelopen jaren enorm lui geworden en wil het zo makkelijk mogelijk gemaakt worden. Het wordt steeds normaler om op een marketplace te kijken of het artikel op voorraad is dan bij de aanbieder zelf. Elk bedrijf streeft ernaar om zoveel mogelijk conversie uit het shoppende publiek te halen. De concurrentie is hoog binnen de e-commerce. Maar hoe onderscheid jij je van al die andere aanbieders en waar moet je aan denken bij het verkopen via een marketplace? Bij Blauwe monsters helpen wij jou om goed zichtbaar te zijn op een van de populairste marketplaces van Nederland, Bol.com. Bereik miljoenen potentiële klanten met een laag risico.

Verkopen op bol.com?

Bol.com heeft een groot bereik, dus als jij je klantenkring wilt uitbreiden is het een goed idee om je aan te sluiten bij dit populaire platform. Maar wat moet jij allemaal doen om te verkopen op bol.com?

Begin met het in kaart brengen van welke producten die jij wilt aanbieden voldoende marge hebben. Om te kunnen verkopen is het nodig om een verkoopaccount aan te maken op bol.com. Heb je een eigen merk? Dan helpt Blauwe Monsters jou ook met de merkregistratie en het verkrijgen van merkautorisatie op de marketplace. Het invoeren van de producten kan handmatig, maar bij een groot aantal is het handig gebruik te maken van een integrator. Het is belangrijk dat je de concurrentie een stap voorblijft. Breng met een zoekwoordenonderzoek de juiste zoektermen in kaart waar jij op gevonden wilt worden. Met de juiste zoektermen maak je al snel het verschil.

De beste strategie

Bepaal de juiste strategie voor bol.com

Om bol.com als een succesvol kanaal in te zetten, is het niet een kwestie van simpelweg je gehele assortiment aanbieden. De prijsconcurrentie op een marketplace is vaak erg hoog, waardoor de marges kleiner zijn. Er moet dus genoeg ruimte zijn om de concurrentiestrijd aan te gaan. Daarnaast kunnen concurrenten ervoor kiezen om hun artikelen door het platform te laten verzenden. Hierdoor behalen zij voordeel, omdat ze dan sneller kunnen leveren en aantrekkelijker zijn voor consumenten die gebruik maken van diensten als Bol. Doe daarom altijd marktonderzoek op bol.com voor jouw artikelen. Dit bestaat meestal uit een zoekwoordenonderzoek, een concurrentieanalyse en een prijsstrategie.

  • De voordelen van verkopen op bol.com

  • Blijf je concurrentie een stap voor

  • Vergroot je bereik

  • Je betaalt alleen bij verkoop

  • Koopintentie ligt hoog op Bol.com

  • Genereer meer omzet

Het Team

Onze specialisten.

Oussama Mamnouh

SEO specialist.

Jack Zuidam
Jack Zuidam

Marketplace specialist.

Dennis Stokman

Oprichter.

Contact

Ook verkopen op bol.com?

Maak jij ook de stap naar bol.com? Neem vrijblijvend contact met ons op en dan helpt één van onze marketplaces specialisten je graag verder!

vrijblijvend advies
Diensten linkbuilding linkbuilden uitbesteden backlinks - Blauwe Monsters