Web analytics.

Data is natuurlijk zeer belangrijk bij het monitoren van je digitale strategie. Wil je weten of je op de goede weg zit? Zonder data heb je namelijk geen kennis. We helpen je daarom graag bij het analyseren en gebruiken van website data in jouw voordeel.

Diensten linkbuilding linkbuilden uitbesteden backlinks - Blauwe Monsters

Je doelgroep beter begrijpen.

Het doel van data verzameling is om je doelgroep zo goed mogelijk te leren begrijpen. Het beter begrijpen van je doelgroep zorgt er namelijk voor dat je ook beter in staat bent om je doelgroep te bedienen. Het in kaart brengen van de customer journey is een goede manier om inzicht te krijgen in het gedrag van je klanten. Wat is voor hen uiteindelijk de reden om die aankoop bij jou te doen? Welke stappen gingen hier aan vooraf? Via welke kanalen? Ga zo maar door. Die gedragspatronen kunnen natuurlijk verschillen, maar zijn soms wel in te delen in groepen. Met deze buyers personas kun je data koppelen aan een groep, om zo je klanten te segmenteren.

Web analytics in de praktijk.

Data gebruiken in de digitale strategie.

Bij Blauwe Monsters gebruiken we altijd data voor het opstellen van een digitale strategie. We willen natuurlijk dat we de beste resultaten voor je kunnen behalen. Dat kan niet zonder de hulp van data.

Als je aan de slag gaat met het opstellen van een plan, dan wil je budget besteden aan verschillende marketingkanalen. Je wil weten aan welke knoppen je moet draaien. Inzichten in eerdere acties op deze kanalen bieden je een hoop houvast. Maar je wil ook weten welke producten het meest verkocht worden, of op welke tijdstippen je doelgroep interactief is met welke van jouw marketingkanalen. Zo kunnen we dit lijstje nog wel verder uitbreiden. Uiteindelijk gaat het erom dat je relevante data toepast in de daarvoor relevante onderdelen van je digitale strategie.

Online marketing bureau Hoofddorp Amsterdam digitale strategie - Blauwe Monsters
Data verzamelen

Welke tools kan ik gebruiken?

Als je online actief bent weet je waarschijnlijk wel dat er een grote hoeveelheid aan software is ontwikkeld om jou in data te voorzien. Voor het behalen van je online doelstellingen is het gebruik van de producten van Google haast onmisbaar. Google Analytics is misschien wel de meest bekende data analytics tool die er te gebruiken is. Een trackingscode in je website zorgt ervoor dat je alles kunt meten van je website bezoekers. Dat biedt vrijwel alle inzichten die je nodig hebt. Google Search Console is een andere grote software tool van Google, maar met een ander doel. De data uit deze tool helpt je bij het vindbaar maken en verbeteren van je website in de zoekmachine.

Google Tag Manager is een derde tool van de grote zoekmachine die je helpt bij het verzamelen van data. Je kunt bijvoorbeeld met deze tool zonder inmenging van een webbouwer alle andere analytische tools laten draaien op je website, of tracking pixels van andere online marketing tools. En juist die combinatie zorgt ervoor dat je bijna kunt toveren met de data die je tot je beschikking hebt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van Google Analytics data om jouw advertenties te personaliseren op basis van gedrag op je website.

Zo zijn er nog wel honderden tools te vinden die je op een specifieke manier kunnen helpen in het verzamelen van data. Zelfs alle mogelijkheden van Google hebben we nog niet benoemd, gebruik bijvoorbeeld ook maar eens een keer Google Trends. Handige inzichten in het zoekgedrag over verschillende periodes. Andere grote data analytics tools voor inzichten in je digitale strategie die wereldwijd veel gebruikt worden zijn bijvoorbeeld Semrush en Ahrefs.

Daarom Blauwe Monsters

De meerwaarde van web analytics.

  • Beschikking over de meest uitgebreide pakketten in de grootste en beste SEO tools die er zijn

  • Specialistische kennis om die data ook om te zetten in een succesvolle digitale strategie

  • Jarenlange ervaring in het gebruik van web analytics

  • Snelle communicatie zodat je ook snel de beschikking hebt over de data waar je om vroeg

Het Team

Onze specialisten.

Tess Brouwer

SEO specialist.

Ruben Senneker

SEO specialist.

Rick van Roon

CRO specialist.

Mike Verstraten

CRO specialist.

Maiko Buttner

SEO specialist.

Giorgio Cheng

CRO specialist.

Contact

Jouw website data vertalen naar actiepunten?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en een van onze specialisten gaat dan graag met jou in gesprek!

vrijblijvend advies