Website migratie.

Een juiste website migratie verloopt altijd volgens een vast en onderbouwd stappenplan waarbij het eindresultaat een belangrijk onderdeel is van de totale online (SEO) strategie. Het behoud van de opgebouwde organische posities en het daaruit voortkomende organische verkeer staat hierbij centraal. Blauwe Monsters heeft jarenlange ervaring met de begeleiding en transitie van verschillende soorten migraties en staat je graag bij in dit traject!

Diensten linkbuilding linkbuilden uitbesteden backlinks - Blauwe Monsters
Binnen 24 uur contact

Advies nodig voor jouw website migratie?

We zijn benieuwd naar jouw uitdaging! Onze specialisten voorzien je graag van advies. Vertel ons hieronder meer over je producten en diensten. Vervolgens maken wij graag een eerste vrijblijvende scan en denken we mee over het aanstaande migratietraject.

Een blik op onze werkwijze

Zo begeleiden we jou bij het migratietraject van je website.

Intake

Tijdens de intake wordt afgestemd om wat voor soort migratie het gaat. Denk hierbij aan een migratie binnen het huidige domein of juist naar een ander domein. Daarnaast kun je ook migreren naar een ander CMS, hetgeen veel invloed heeft op de migratie. Elk CMS heeft zijn eigen aandachtspunten welke een belangrijke rol spelen bij een migratie. Daarbij kan er worden overgestapt naar een nieuwe URL structuur, inclusief de transitie van de al bestaande content. Tijdens de intake worden al deze punten besproken en wordt er stilgestaan bij de tijdsplanning en taakverdeling van het traject.

Onderzoeksfase & Nulmeting

Een belangrijk onderdeel van een succesvol migratietraject is de onderzoeksfase. Hierin wordt de huidige situatie op het gebied van content, techniek, snelheid en het backlinkprofiel uitvoerig in kaart gebracht en geanalyseerd. Zo wordt er o.a. inzicht verkregen in belangrijke opgebouwde rankings, bestemmingspagina’s, waardevolle URL’s, interne links en verkregen links. Op basis hiervan kan het succes van de migratie achteraf worden vastgesteld en kan er effectief worden bijgestuurd waar nodig.

Opstellen migratieplan

Een vaak voorkomend gegeven is dat er bij een website migratie wordt toegewerkt naar een nieuwe Menu & URL-structuur. Op basis van een zoekwoordenonderzoek kan de ideale websitestructuur worden uitgewerkt welke de basis vormt voor het opbouwen van de nieuwe website. Blauwe Monsters adviseert hierin graag zodat naast het behouden van organische posities ook wordt toegewerkt naar organische groei. Bij het wijzigen van de URL structuur is het belangrijk om 301-redirects aan te maken zodat de opgebouwde posities en URL’s niet verloren gaan. Hier wordt invulling aan gegeven door de uitwerking van een gedetailleerd migratie schema.

Testen & Migreren

Na het opbouwen van de nieuwe URL-structuur, uitwerken en doorvoeren van de 301-redirects en o.a. het overzetten van de content is het belangrijk om alles uitgebreid te testen. Zo wordt de website gecrawld op eventuele technische fouten, worden redirects nagelopen en alle (SEO-)factoren gecontroleerd. Hierna kan groen licht worden gegeven en kan de daadwerkelijke migratie naar bijvoorbeeld een nieuw CMS worden uitgevoerd.

Monitoring

Op het moment dat de website migratie is uitgevoerd worden alle on & off-page (SEO-)factoren uitvoerig getest en geanalyseerd. Zo worden eventuele technische mankementen in kaart gebracht en verholpen en ook wordt er inzicht verschaft in de organische prestaties van het domein. Denk hierbij aan het totale aantal gerankte organische zoekwoorden, de positie daarvan alsmede het organische verkeer. Het behoud van deze posities is cruciaal voor een website en daarmee het belangrijkste streven van een succesvolle website migratie. Uiteraard wordt de klant hier volledig in meegenomen en werkt Blauwe Monsters zo inzichtelijk mogelijk.

Ontmoet het team

Onze migratie specialisten.

Thirza van Haastregt

SEO specialist.

René van Steen

SEO specialist.

Maiko Buttner

SEO specialist.

Koen Egberts

Operationeel manager.

Klaas Schuijt

Operationeel manager.

Jules van Dongen

Commercieel adviseur.

Jorin van Doorn

SEO specialist.

Op zoek naar iets anders?

Bekijk onze andere diensten.

CRO

Je site optimaliseren en meer doelen bereiken

Advertising

Betere resultaten uit je advertenties

SEO

Hoger in de zoekmachine voor sterker verkeer

Personalisatie

Ontdek hoe we CDP’s inzetten om te personaliseren

E-mailmarketing

Geautomatiseerde e-mails met een persoonlijke touch

Marketplaces

Producten aanbieden op Bol? Onze specialisten weten hoe

Direct contact

Laat ons jouw migratie begeleiden voor het beste resultaat.

Er zit altijd iemand bij de telefoon om jouw vragen te beantwoorden. Vertel ons over jouw digitale uitdagingen!

Vrijblijvend advies
Contact diensten content marketing - Blauwe Monsters