Wat is: AB testen?

Een AB test voer je uit om de conversie te verhogen. Bij een AB test weeg je twee varianten tegen elkaar op. Je kan bijvoorbeeld twee verschillende varianten van één pagina testen. Beide varianten worden evenveel weergeven, 50% van de bezoekers op de pagina ziet variant A en 50% ziet variant B. Vervolgens kijk je naar welke variant de meeste conversie oplevert. Wanneer bijvoorbeeld variant B een hoger conversieratio heeft dan variant A dan is aan te raden om variant B door te voeren als definitieve pagina.

Belangrijk bij AB testen

Wanneer je gaat beginnen met AB testen is het belangrijk dat je testen betrouwbaar zijn. Dit kan je pas weten als je een hoog aantal bezoekers hebt op je pagina. Een AB test met 100 bezoekers is niet betrouwbaar genoeg om iets te zeggen over de conversieratio.

Daarnaast is het belangrijk dat je per test die je uitvoert maximaal 1 verandering per variant test. Wanneer je meerdere elementen gaat veranderen is het moeilijk om te meten wat de oorzaak is van een eventueel hogere conversieratio.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.