Wat is: User interface?

User interface, ofwel UI is een grafisch voorgegeven omgeving waarmee gebruikers en apparaten met elkaar kunnen communiceren. De voornaamste functie van User Interface is het zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken van een systeem/omgeving. Gebruiksvriendelijkheid is hierin ontzettend belangrijk, aangezien de eindgebruiker hier goed mee om moet kunnen gaan.

Wat maakt het een gebruiksvriendelijke interface?

Een gebruiksvriendelijke interface is gebruiksvriendelijk wanneer de gebruiker met het systeem kan werken. Bij het maken van een systeem is het belangrijk om vooraf te weten wat de functie van het systeem gaat zijn. Uiteindelijk zijn er een aantal punten die een omgeving altijd gebruiksvriendelijk maken, namelijk: ergonomisch, aantrekkelijk, efficiënt, overzichtelijk.

Hulp nodig bij online marketing? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verschillende gebruikersgroepen

Voor de ene gebruikersgroep is het systeem erg overzichtelijk, maar voor een andere gebruikersgroep kan dit juist niet overzichtelijk zijn. De juiste user interface heeft dus te maken met de eindgebruikers van het systeem. Belangrijk bij UI is dus het vooraf bepalen wie het systeem gaat gebruiken. Daarnaast is UI altijd in beweging, en daarom is het belangrijk om altijd up to date to blijven als UI designer. User interface wordt veel gebruikt binnen het vakgebied CRO.