Google Analytics

Google Analytics is een meet programma van Google. Als je begint met je website of al een tijdje een website in de lucht hebt kun je Google Analytics instellen op jouw website. Google Analytics meet alle gegevens van jouw website, in Google Analytics kun je allemaal soorten gegevens bekijken. Het hebben van deze gegevens is erg belangrijk en nuttig voor jou en voor je website. Vooral tijdens het promoten van jouw website is het nuttig om de gegevens te bekijken van jouw website die Google Analytics meet.

Google Analytics inzetten

Google Analytics is één van de belangrijkste tools om te gebruiken voor jouw website. Je kunt in de gegevens van Google Analytics aflezen waar je bezoekers vandaan komen, hoe lang ze op jouw website zitten, welke pagina het populairst is op jouw website enz. Al deze gegevens kun je inzetten om gerichter te werk te gaan.

Afkomst bezoekers Google Analytics

Google Analytics laat je inzien waar je bezoekers vandaan komen, dit kan bijvoorbeeld vanuit social media of vanaf een verwijzing op een andere website. Als je weet waar je bezoekers het meest vandaan komen kun je daar bijvoorbeeld je promotie op inzetten. Een voorbeeld: Als 75% van je bezoekers vanuit Facebook komen is het nuttig om daar een promotieactie of een advertentie te plaatsen over een bepaald product, 75% van je bezoekers zien deze advertentie/promotie en zullen hoogst waarschijnlijk gaan kijken op je site. Ook als je bezoekers voornamelijk vanaf Facebook komen kun je ook een test doen en ergens adverteren om te kijken of daar meer bezoekers vandaan komen na de actie, hierdoor breid je je bereik uit.

Hierboven zie je een voorbeeld van gegevens uit Google Analytics.

In dit overzicht is te zien vanaf welk soort apparaat de bezoekers komen. Links in het overzicht zie je drie opties staan: Mobile, desktop en tablet. Je ziet dat mobile het hoogste scoort in aantal sessies (bezoeken), doordat je weet dat de meeste bezoekers via hun telefoon op jouw website komt is het belangrijk doet jouw website mobielvriendelijk is. Hierdoor verbeter je de gebruiksvriendelijkheid en zal je conversie omhoog gaan.

Zonder de gegevens van Google Analytics zal je je niet goed kunnen aanpassen op de klant. Hierdoor verlies je klanten en zal je niet snel meer klanten krijgen. Door je website aan te passen aan de hand van de gegevens van Google Analytics zal jouw website elke keer weer verbeteren en zal het conversiepercentage stijgen.

Hulp nodig bij online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.