Wat is webshop marketing?

De online aankopen stijgen al jaren tegelijkertijd stijgt het aantal online webshops ook. De markt verschuift steeds meer naar online. Hoe kun je ervoor zorgen dat in deze groeiende markt uw webshop nog gevonden wordt ?

Omdat er elke dag zoveel webshops bijkomen is de concurrentie enorm. Veel webshops hebben een lage conversie of komen niet eens voor in de zoekresultaten. Het merendeel van de webshops doet niet aan webshop marketing waardoor er weinig bezoekers op de site komen.

Maak gebruik van webshop marketing

Een hoge plaatsing in de zoekresultaten is alles bepalend om een succesvolle webshop te worden. Het is belangrijk om de webshop te promoten en naamsbekendheid te creëren. Webshop marketing is een verzamelnaam van manieren die u kunt gebruiken om uw webshop te promoten.

Om hogerop in de zoekresultaten te komen kan gebruik gemaakt worden van SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Op het moment dat je hoog scoort in de zoekresultaten van Google zal dit automatisch zorgen voor meer verkeer naar de website. Een meer uitgebreidere uitleg over SEO kunt u hier vinden.

Een tweede vorm van webshop marketing is online adverteren. Online adverteren is een veel gebruikte toepassing. Tegen een betaling is het mogelijk om bij andere websites advertentie ruimte in te kopen. Doormiddel van een foto, stuk tekst of een banner is de eigen website te promoten, dit wordt affiliatie marketing genoemd.

Een veel gebruikte manier om meer bezoekers te trekken is het gebruik maken van linkpartners. Backlinks zijn een van de belangrijkste hulpmiddelen om hogerop te komen in Google. Doordat het aantal webshops toeneemt is het vinden van linkpartners makkelijker aan het worden. Bijna elke website is opzoek naar linkpartners. Bij linkbuilding moet er rekening gehouden worden met veel factoren, het is een complex proces. Het is erg belangrijk om de meest relevante links te verkrijgen. Veel bedrijven huren hiervoor een extern bureau in, een extern bureau heeft al veel ervaring met linkbuilding en kunnen snel relevante links verkrijgen.