Wat is een: exact keyword type

Om de vraag te beantwoorden zal als eerste de definitie van een ‘exact keyword type’, zoals Google het noemt, bepaald worden. Een exact zoekwoord toont een bepaalde advertentie aan een klant die het precieze zoekwoord óf een zeer gelijke variant in de zoekfunctie van Google heeft ingevoerd. Hierbij worden ook varianten met dezelfde betekenis, enkel- of meervoudsvorm, spelfouten, afkortingen of verbuigingen als het exacte zoekwoord getoond.

Maar hoe pas je nu exacte zoekwoorden toe in je advertenties?

Je weet nu dat een exact zoekwoord advertenties vertoond die gelijk of een gelijke variant van het zoekwoord zijn. Wanneer iemand zoekt op “elektrisch fiets” of “elektrisch fietsen” zal diegene een advertentie getoond krijgen met betrekking tot elektrische fietsen. Wanneer een andere klant zoekt op “fiets” zal degene niet de advertentie te zien krijgen. Wanneer de zoekwoorden op het zoekwoordtype ‘breed’ zouden staan, zal dezelfde advertentie ook getoond worden aan iemand die alleen “fiets” heeft ingevoerd in de zoekmachine. Hoogstwaarschijnlijk zal de laatste persoon niet converteren als de website waar hij/zij op landt alleen elektrische fietsen verkoopt. Helaas moet er wel betaald worden voor zo een klik. Dus zijn exacte zoekwoorden hiervoor de juiste oplossing.

Exacte zoekwoorden zijn om deze reden de beste optie om de meeste controle te hebben over wie de advertentie te zien krijgt. Op deze manier zorgen exacte zoekwoorden ook voor een hoger clickthrough-rate(CTR) én conversiepercentage. Houdt dit  zoekwoord type goed in gedachte wanneer er een beperkt budget beschikbaar is voor de advertentiestrategie.

Online marketing uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.