Wat is een: meta tag?

Een meta tag is een veld op een webpagina waar je informatie kunt invoeren voor de zoekmachine. Je kunt ermee de webpagina tags geven, zoals een titel, zoekwoorden, omschrijvingen, en andere informatie die handig is voor Google.

Meta tags zijn belangrijke aspecten van SEO. Ze maken de desbetreffende pagina waarvoor ze gemaakt worden namelijk beter vindbaar op bepaalde zoekwoorden, en ze maken de zoekresultaten aantrekkelijker om op te klikken. Zorg dus dat je ze invult. Als je ze niet invult zal Google zelf bepalen wat er in de resultaten komt te staan, maar dit is niet geoptimaliseerd.

De twee belangrijkste meta tags, namelijk titel en omschrijving, worden hieronder uitgelegd.

Titel

De meta-titel is de titel die je ziet in de zoekresultaten. Het is het beste om voor de meta-titel maximaal 70 tekens aan te houden, zo wordt hij goed weergegeven op desktop en mobiel.

Omschrijving

De omschrijving, ofwel meta-description, is het stuk tekst dat onder de titel en link verschijnt in de zoekresultaten. De meta-description kan het beste tussen de 120 en 155 tekens lang zijn. Het toegestane maximum zonder dat de meta-description getrunceerd wordt is namelijk op het moment 155 tekens.

Naast deze twee meta tags zijn er nog vele anderen die je aan de pagina kunt toevoegen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met een van onze SEO specialisten.

Online marketing uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.