Wat is een: conversiegericht zoekwoorden onderzoek?

Een conversiegericht zoekwoorden onderzoek is een zoekwoorden onderzoek die gericht is op longtail zoekwoorden. In deze longtail zoekwoorden komt een koop/lead gerichte intentie voor. 

Waarom gebruik je een conversiegericht zoekwoorden onderzoek?

Bij een zoekwoorden onderzoeken ligt er vaak een hoge focus op termen met een hoog zoekvolume. Onder het mom van massa is kassa, rekenen veel webshop eigenaren zich rijk. Toch zal dit in de praktijk vaak tegenvallen door de volgende twee redenen. Op deze ‘massa woorden’ zit een veel hogere concurrentie. Dit betekend dat je meer tijd en een hoger marketingbudget nodig hebt, voor je resultaten gaat zien in de organische zoekresultaten. Verder bestaan deze ‘massa woorden’ uit algemene termen. Dit betekend dat de mensen die zoeken naar deze termen niet conversiegericht zijn. Een conversiegericht zoekwoorden onderzoek staat aan de basis van een goede content optimalisatie.  

Een conversiegericht zoekwoorden onderzoek in de praktijk

Tijdens de uitvoering van een conversiegericht zoekwoorden onderzoek houd je rekening met de volgende drie factoren:

  • Longtail zoekwoorden
  • Koopgerichte zoekwoorden
  • specifieke zoekwoorden

Longtail zoekwoorden

Longtail zoekwoorden zijn zoekwoorden die bestaan uit drie zoektermen tot een hele zin. De concurrentie op deze zoekwoorden is lager dan bij shorttail zoekwoorden. Hierdoor ga je sneller resultaten zien in de organische zoekresultaten. 

Koopgerichte zoekwoorden

Door zoektermen te combineren met de woorden ‘koop’ of ‘kopen’ spreek je een doelgroep aan die meer conversiegericht aan het zoeken is. Iemand die zoekt naar ‘bureaustoel kopen’ heeft waarschijnlijk meer intentie om een bureaustoel te kopen, dan iemand die zoekt naar ‘bureaustoel’. 

Specifieke zoekwoorden

Door specifieke zoektermen mee te nemen in je zoekwoorden onderzoek ben je relevant voor de organische zoekresultaten. Iemand die bijvoorbeeld zoekt naar ‘blauwe bureaustoel’ wilt terechtkomen op een pagina die relevant is voor blauwe bureaustoelen. Heb jij je content geoptimaliseerd voor ‘bureaustoel’ dan ben jij minder relevant dan degene die zijn content heeft geoptimaliseerd voor ‘blauwe bureaustoel’. Google zal altijd de meest relevante pagina’s voor de zoekopdracht tonen.

zoekwoordenonderzoek voorbeeld

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.