Wat is: dwell time?

Dwell time is de tijd dat een bezoeker op je website verblijft voordat hij terug keert naar de zoekresultaten. Hoe langer de dwell time hoe groter de kans dat de bezoeker veel informatie van jouw website tot zich neemt.

Waarom moet je de dwell time verhogen?

Er zijn twee belangrijke redenen om de dwell tijd te verhogen. Ten eerste omdat dit betekend dat de bezoeker langer op jouw website blijft en waarschijnlijk antwoord op zijn zoekopdracht heeft gekregen. Dit zorgt weer voor een positieve ervaring waardoor jouw website in de bezoeker zijn geheugen blijft hangen. Daarnaast blijkt uit verschillende onderzoeken door partijen zoals Semrush en Ahrefs dat dwell time waarschijnlijk één van de ranking factoren is binnen de Google. Maar dit heeft Google op dit moment nog niet bevestigd. Verhogen van de dwell time kan dus zorgen voor hogere posities in de zoekresultaten.

Hoe kun je de dwell time verhogen?

Nu we weten wat dwell time is en waarom het belangrijk is om de dwell time te verhogen kunnen we gaan kijken hoe we de dwell time kunnen verhogen. De volgende punten kunnen zorgen voor een langere dwell time:

  1. Zorg voor kwalitatief goede content dit zorgt ervoor dat bezoeker langer op de pagina blijft. Als je de bezoeker niks te bieden hebt zullen ze nooit lang op je website blijven.
  2. Maak gebruik van interne links zodat de bezoekers gemakkelijk kunnen switchen naar andere relevante pagina’s of artikelen.

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.