Wat zijn: Interne links?

Interne links zijn verwijzingen naar pagina’s binnen je eigen website. Een interne link kan in verschillende manieren worden gebruikt. Voornamelijk worden interne links gebruikt om te navigeren op je website. Denk aan het menu, de buttons op je website en je footer-links naar verschillende pagina’s.
Interne links kunnen veel waarde bieden aan de bezoekers op je website. Door middel van interne links verwijs je bezoekers namelijk door naar andere pagina’s op je website. Hierdoor blijven bezoekers langer op je website en draagt dit weer bij aan je ranking in de zoekmachine.

Hebben interne links invloed op SEO?

Ja, interne links hebben zeker invloed op SEO. Google zegt dat de belangrijkste pagina’s op je website binnen een aantal klikken bereikbaar moeten zijn vanaf je homepage. Wanneer de google bot op je website langs komt dan interne links in de vorm van tekst links het makkelijkste om te indexeren voor de bot.
Met interne links kan je in eerste instantie bezoekers meer waarde bieden door, door te verwijzen naar relevante pagina’s op je website. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers langer blijven. Google telt dit mee als SEO factor.

Opbouw juiste interne links structuur

Het opbouwen van de juiste linkstructuur is essentieel voor google. Het is namelijk belangrijk dat google ziet hoe jouw website in elkaar zit. Je kan dit goed structureren door verschillende lagen in je website aan te brengen.
De 1e laag zijn de belangrijkste pagina’s van je website. Zorg ervoor dat deze pagina’s makkelijk te bereiken zijn via de homepage. Meestal zijn die je diensten pagina of de categorieën van bepaalde producten.
De 2e laag zijn de verschillende varianten per dienst of productgroep.
De 3e laag zijn de verschillende kleuren of soorten binnen een variant.
Zorg ervoor dat er per laag naar de volgende laag wordt gelinkt. Deze interne links zorgen ervoor dat google de structuur in je website snapt. Door middel van de lagen ziet google ook de meeste belangrijke pagina’s van je website. Het is belangrijk om niet te diep te gaan qua lagen. Google zegt namelijk dat belangrijke pagina’s binnen een aantal klikken van de homepage bereikbaar moeten zijn.

Online marketing uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.