Wat is een: SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een bestand die beveiligde verbinding tot stand brengt op je website. Door een SSL cerfiticaat zijn alle gegevens die jij achterlaat op een website versleuteld en beveiligd.

SSL staat voor: “Secure Socket Layer”

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat alle gegevens tussen webserver (jouw website) en webbrowser (google chrome bijvoorbeeld) geheim blijven en niet door buitenstaanders gehackt/gestolen kunnen worden. Wanneer je een SSL certificaat op je website hebt zorgt deze voor een encryptie.

Herkennen van een SSL certificaat

Een SSL certificaat op een website kan je herkennen door in adresbalk van je browser te kijken. Wanneer er een SSL certificaat aanwezig is op een website staat er een sleutel links van de URL. Zoals hieronder te zien is op de afbeelding.

ssl certificaat

Hebben SSL certificaten invloed op SEO?

Een SSL certificaat is eigenlijk verplicht om mee te doen in de organische zoekresultaten van SEO. Het algoritme van Google weegt dit zwaar mee in de organische zoekresultaten, aangezien veiligheid een belangrijk onderwerp is binnen websites en webshops. Wanneer je een beveiligde verbinding hebt laat je een google zien dat de gegevens beveiligd zijn en daardoor niet gelekt kunnen worden.

Online marketing uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.