Wat is het: Google Algoritme?

Het algoritme van Google is een geautomatiseerde formule die het bedrijf gebruikt om waardes toe te kennen aan websites om vervolgens de beste resultaten te tonen bij de ingevoerde zoekopdracht. Deze waarde hangt af van een groot aantal aspecten, ofwel ranking factoren, die niet allemaal bekend zijn. De precieze werking van het algoritme is één van de best bewaarde geheimen die het bedrijf heeft.

Voorbeelden van factoren waarvan we wel weten dat Google ze meeneemt zijn:

  • het aantal inkomende links
  • de relevantie van de content en
  • de gebruiksvriendelijkheid van de website

Waarom is het Google algoritme belangrijk?

Als het algoritme van Google niet bestond, dan zou er geen enkele logica zijn in welke website er per zoekopdracht getoond zou worden. In theorie zou dan iedere willekeurige website op nummer één kunnen komen. Aangezien Google zijn gebruikers op de best mogelijke manier wil helpen en relevante antwoorden wil kunnen geven, zou dit verre van ideaal zijn. 

Updates van het algoritme

Google voert regelmatig updates uit zodat zij de beste zoekresultaten kunnen geven. Dit betekent dat je hiervan op de hoogte moet blijven zodat je vervolgens met jouw website goed kunt inspelen op veranderingen. In websites dient hierdoor regelmatig wat tijd gestoken te worden. Verwaarloos je jouw website? Dan kunnen jouw concurrenten je snel voorbij gaan, waardoor jouw website uiteindelijk een stuk lastiger vindbaar is. 

Search Engine Optimization

Voor bedrijven is het dus van groot belang om zich zo veel mogelijk aan het nieuwste algoritme te houden, omdat het veel invloed heeft op hun positie in de zoekresultaten. Het optimaliseren van websites om een zo hoog mogelijke positie in de zoekresultaten te behalen noemen we Search Engine Optimization, ofwel SEO

Wat voor rol heeft Blauwe Monsters?

Blauwe Monsters voorziet jou van de laatste tips en tricks op het gebied van SEO en stelt samen met jou een Google-vriendelijke strategie op om goede resultaten te behalen. Zo vergaar jij met jouw website uiteindelijk betere posities, meer traffic en daarmee meer conversies. Heb je hier wel interesse in? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij nodigen je graag uit voor een kopje koffie, waarbij we kunnen bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Online marketing uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.