Wat is een goede website structuur?

De structuur van een website is erg belangrijk. De website moet aantrekkelijk zijn, simpel in gebruik en maximaal resultaat opleveren. Bij het bouwen zijn er enorm veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Maar hoe kun je bepalen wat een goede website structuur is ?

Waarom is een goede website structuur zo belangrijk ?

Een goede website structuur is erg belangrijk. Het is vaak de eerste indruk die een bezoeker krijgt van uw bedrijf. Voordat u begint met het maken van een website zijn er een paar belangrijke punten waar rekening mee gehouden moet worden:
1 Google
Bij het lanceren van een website droomt iedereen ervan om bovenaan in de zoekresultaten te staan. Om dit te kunnen bereiken is een goede website structuur nodig.
2 Opmaak
De opmaak van een structuur van een website is erg belangrijk. Voor de bezoeker moet het navigeren door de website zo gemakkelijk mogelijk gemaakt worden. Een logische en heldere opbouw helpen daarmee. Met een goede website structuur zullen meer van uw webpagina’s te zien zijn in de zoekmachine en hogerop in de resultaten staan. Wat zal resulteren in meer bezoekers.
3 Toegankelijkheid
Als uw een goede website structuur wil hebben dan moet er een hoge mate van toegankelijkheid zijn. Het moet altijd mogelijk zijn voor de consument om uw website te bezoeken zowel op een mobiel of op de computer. Op de website zelf moet alles toegankelijk zijn. Als de consument een product wil aanschaffen moet hij dit met zo weinig mogelijk kliks kunnen realiseren. De structuur van de website moet zo opgebouwd zijn dat voor de bezoeker alles duidelijk en logisch is. De bezoeker moet niet hoeven zoeken, neem de bezoeker bij de hand.
Dit zijn een paar belangrijke punten waar rekening mee moet worden gehouden bij het ontwikkelen van een website structuur.

Hoe goed is de website ?

Als de uiteindelijke website klaar is dan is de vraag hoe gaat de website presteren. Om te ondervinden hoe goed de website structuur is, is het belangrijk om te testen. Testen en meten van een website kan op veel manieren. Het koppelen van een programma zoals google analytics is erg handig. Hiermee kun je bijvoorbeeld verkeer, kliks en conversie van je site meten. Met deze informatie kan de website verder ontwikkeld worden. Een goede website is altijd bezig met optimalisatie.

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.