Lois Kuhfus
Lois Kuhfus
18 april 2019 in
SEO

Wat voor invloed heeft pagespeed op SEO?

Geduld is een schone zaak, maar we weten allemaal dat niemand van wachten houdt. Een webpagina die langzaam laadt is net zo vervelend als een lange rij in de winkel. Het grote deel van de online bezoekers verlaat daarom ook een pagina met een langzame laadtijd. Hierom is het belangrijk dat de pagespeed van je website snel is. De pagespeed is daarnaast ook van invloed op de ranking van je website. Hoe zit dat precies? In deze blog leggen we het je uit.

Wat houdt pagespeed precies in?

Met pagespeed, oftewel ‘paginasnelheid’, wordt de totale laadtijd van een pagina bedoeld. De pagespeed wordt gemeten vanaf het moment dat de eerste server aanvraag gedaan wordt, tot het moment dat de webpagina volledig geladen is. Gemiddeld laadt een webpagina binnen 7 seconden. Idealiter zou dit binnen 3 seconden zijn: hoe sneller, des te beter.

Pagespeed als rankingsfactor

In 2010 gaf Google al aan dat pagespeed serieuze impact heeft op de ranking van je website. Pagespeed wordt gezien als een onderdeel van de gebruiksvriendelijkheid van je website. Laadt de webpagina langzaam, dan is de kans groot dat de bezoeker de pagina sluit. Google wilt de bezoeker de beste resultaten tonen, die goed aansluiten bij de zoekopdracht. Ook wordt het steeds belangrijker dat deze resultaten gebruiksvriendelijk zijn. Daarom worden webpagina’s met een lage pagespeed afgestraft en minder getoond. Niemand houdt ervan om te wachten, en Google ook niet.

Hoe verbeter je de pagespeed?

Dat de verbetering van je pagespeed belangrijk is voor de ranking van je website, is duidelijk. Maar wat kun je concreet doen om je pagespeed te verbeteren? Allereerst is het goed om te weten waarmee je de pagespeed kunt meten. Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je de pagespeed van je website inzichtelijk kunt maken, zoals:

  •         Google PageSpeed Insights
  •         GTmetrix
  •         Pingdom tools

Met deze tools wordt er een bepaalde checklist afgevinkt, en op basis van deze punten krijgt je website een score. Die score geeft inzichtelijk hoe je website scoort op het gebied van pagespeed. Ook krijg je te zien op welk gebied je website kan verbeteren, om een betere pagespeed te genereren.  Meestal gaat dit om technische factoren, zoals:

pagespeed

Wil je de pagespeed van je website verbeteren? Voer deze analyses uit zodat je zichtbaar krijgt waar jouw verbeterkansen liggen. Hou er daarnaast ook rekening mee dat er veel meer technische factoren zijn die kunnen bijdragen aan een betere indexering van je website.

De pagespeed van jouw website optimaliseren?

Ga je meteen aan de slag met het verbeteren van de pagespeed van je website? We denken graag met je mee. Neem eens vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden. Graag maken we een analyse van je website waarin we inzichtelijk maken wat belangrijke verbeterpunten zijn die je online resultaten zullen verbeteren.

Gerelateerde nieuwsberichten in SEO

14 jun 2019 - in
Web analytics

Custom dashboards in Google Analytics gebruiken voor beter inzicht

Wil je zonder al te veel te zoeken bepaalde gegevens bekijken in Google Analytics? Dan is het maken van een eigen dashboard een handige oplossing. Je kunt ontzettend veel verschillende tabellen, grafieken, tijdlijnen, kaarten enz. toevoegen aan je...

21 mei 2019 - in
SEO

Tips voor het gebruik van Search Console

Voordat we het kunnen hebben over de voordelen van Google Search Console en wat voor invloed deze kunnen hebben op de verbetering van SEO, is het eerst handig om te weten wat voor tool dit nou precies is. Search Console is een tool van Google waar...

8 mei 2019 - in
SEO

Overtroef je concurrentie in de zoekresultaten met snippets

De zomer in je bol! Vrienden en aanhang heb je inmiddels al uitgenodigd voor een heerlijke Spaanse rijstschotel op jouw zonovergoten dakterras met een ajoblanco vooraf. Klein probleem echter: veel meer dan een eitje bakken kun je niet en je hebt e...

Ben je geïnteresseerd in één van onze SEO diensten of benieuwd wat Blauwe Monsters voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat één van onze specialisten samen met je kan kijken naar de mogelijkheden op het gebied van zoekmachine optimalisatie voor je website of webshop.

+ 31 20 893 26 56 info@blauwemonsters.nl
Rinaldo Sobnath