Marketplaces uitbesteden bij Blauwe Monsters.

Ben jij al enige tijd bezig op online gebied en ben jij klaar om jouw online strategie verder uit te breiden? Dan kunnen marketplaces interessant zijn als uitbreiding op jouw strategie. Grote platformen als Bol.com en Amazon bieden jou de mogelijkheid om je producten op de webshop aan te bieden en te verkopen.

Blauwe Monsters helpt je graag met het opzetten van de accounts bij verschillende marketplaces, het instellen van integrators zoals Channable, ProductFlow of EffectConnect, het opzetten en optimaliseren van campagnes en het monitoren van het gehele account. Op basis van data helpen we de vindbaarheid van je producten te vergroten, wat zal resulteren in meer verkopen. Wij helpen jou graag met de strategie met betrekking tot de marketplaces.

Ontmoet het team!

Onze Marketplaces specialisten.

Oussama Mamnouh

SEO specialist.

Jack Zuidam
Jack Zuidam

Marketplace specialist.

Dennis Stokman

Oprichter.

Diensten marketplaces advertising - Blauwe Monsters

Nieuwe kansen pakken met marketplaces uitbesteden.

Marketplaces zijn ideaal voor de Nederlandse markt. Platformen als Bol.com en Amazon domineren, maar er zijn nog meer marketplaces waar jij je producten op kunt aanbieden. Heb je ook internationale doelstellingen? Dan helpen wij met het opzetten voor marketplaces buiten Nederland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Kaufland in Duitsland of FNAC in Frankrijk.

In de afgelopen jaren hebben marketplaces zich stormachtig ontwikkeld en bedrijven kunnen hier optimaal van profiteren. Door producten aan te bieden op grote marketplaces, kan er geprofiteerd worden van het groot aantal bezoekers op deze platformen. Uiteindelijk leidt dit tot meer omzet en daarom worden marketplaces gezien als een ideale uitbreiding van de strategie.

Nieuwe markten betreden

Marketplaces als uitbreiding van de strategie.

In de afgelopen jaren hebben marketplaces zich stormachtig ontwikkeld en bedrijven kunnen hier optimaal van profiteren. Door producten aan te bieden op grote marketplaces, kan er geprofiteerd worden van het groot aantal bezoekers op deze platformen. Uiteindelijk leidt dit tot meer omzet en daarom worden marketplaces gezien als een ideale uitbreiding van de strategie.

Blauwe Monsters heeft ervaren marketplaces-specialisten die altijd op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen van de verschillende marketplaces kanalen. Wij helpen jou graag met de strategie met betrekking tot de marketplaces.

Contact diensten B2B Marketingstrategie - Blauwe Monsters
De belangrijkste voordelen op een rij

Wat zijn de voordelen van het verkopen via marketplaces?

Het verkopen via Marketplaces heeft verschillende voordelen voor jouw onderneming. Het eerste grote voordeel is dat je extra kanalen inzet om meer omzet te genereren. marketplaces als Bol.com en Amazon zijn gevestigde namen binnen het E-commerce landschap en trekken maandelijks miljoenen bezoekers aan. Het verkopen van jouw producten op zulke platformen zal daarom sneller tot meer verkopen leiden.

Marketplaces bieden jou ook de mogelijkheid om sneller en makkelijker internationaal te gaan. Er zijn buiten Nederlandse marketplaces meerdere platformen om in het buitenland te verkopen. Deze platformen bieden jou de mogelijkheid om gemakkelijk en snel te verkopen in het buitenland!

  • Extra verkoopkanalen

  • Meer bezoekers

  • Internationalisering

  • Meer omzet!

Waarom marketplaces uitbesteden bij Blauwe Monsters? | Dit doen wij voor jou!

Ben jij erover uit en wil jij marketplaces inzetten als extra verkoopkanaal, dan ben je bij Blauwe Monsters aan het juiste adres. Als ondernemer wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan en daarom lichten wij toe hoe wij voor jou te werk gaan binnen marketplaces:

Een blik op onze werkwijze

De 5 stappen voor een succesvolle strategie!

Ben jij al actief binnen bepaalde marketplaces en wil je meer profijt uit deze platformen halen? Blauwe Monsters analyseert de huidige situatie op basis meerdere factoren. Met behulp van deze Audit worden kansen gespot om vervolgens op in te spelen.

Op basis van de Audit en de mogelijke kansen die naar voren komen, bepalen we samen de gewenste strategie om jouw doelen te bereiken. Aan de hand van de strategie en doelen wordt het plan neergezet.

Het optimaliseren van producten binnen de marketplaces is uiterst belangrijk. Zonder kwalitatieve content, zal de zichtbaarheid aanzienlijk minder zijn. Net als bij SEO, dient de content goed te staan, om de vindbaarheid te kunnen vergroten. Denk hierbij aan relevante productinformatie, afbeeldingen, titels en productomschrijvingen.

Sommige marketplaces bieden de verkopers de mogelijkheid om te adverteren. Onze marketplaces-experts zullen verantwoordelijk zijn voor het opstarten van effectieve en resultaatgerichte campagnes. Deze worden dagelijkse gemonitoord en geoptimaliseerd.

Zodra alle stappen zijn gezet, zal Blauwe Monsters ondersteunen met het accountbeheer en het verder optimaliseren van het account. Hierbij monitoren wij het proces, brengen aandachtspunten in beeld en lossen problemen omtrent producten op.

maatwerk

Wat kost het om te verkopen op marketplaces?

Marketplaces zijn een ideale toevoeging van de huidige online strategie, omdat je slechts betaalt wanneer je daadwerkelijk iets verkoopt. Als er geen verkopen worden gerealiseerd, heb je meestal geen kosten, wat natuurlijk ideaal is. Je betaalt alleen commissie per verkocht artikel. Sommige platformen, zoals Amazon, rekenen wel kosten voor een account. Vaak zijn de maandelijkse kosten voor een account rond de € 40,-.

Gemiddeld rekenen de platformen 10 tot 15% commissie per verkocht artikel. Voor sommige ondernemers kan dit een drempel zijn. Wat ondernemers desondanks vaak vergeten, is dat zij ook kosten hebben aan marketing. Denk aan kosten voor Google Shopping of tekstadvertenties. Wanneer we dit vergelijken met de kosten die je betaalt aan commissie aan een marketplace, kan dit aanzienlijk hoger zijn dan de commissie van zo’n 12%. Hierdoor kan het voor sommige producten zeer aantrekkelijk zijn om deze aan te bieden op een marketplace.

Waar wacht je nog op?

Start vandaag nog met marketplaces uitbesteden!

Wil jij starten met het verkopen op marketplaces en de mogelijkheden, kansen en eventuele gevaren binnen marketplaces bespreken? Neem contact op en krijg vrijblijvend advies van van onze marketplaces-specialisten. Wij bespreken graag de mogelijkheden en kijken met je mee voor een resultaatgerichte strategie.

Vrijblijvend advies
Marketplaces team Blauwe Monsters