Organische social media marketing.

Organisch social media is het posten van content op social media om huidige en nieuwe volgers gratis te bereiken. Het is een vorm van social media marketing waarbij er geen gebruik wordt gebruikt van betaalde advertenties, maar wat zich juist focust op het creëren van unieke waardevolle organic content die aansluit op de behoeften van jouw doelgroep.

Waarom organisch social media marketing?.

Organisch social media marketing is een onderdeel van social media marketing waarbij er op een natuurlijke manier verkeer wordt gegenereerd. Organisch social media marketing is uiteindelijk onderdeel van je gehele online marketing strategie. De centrale rol van organisch social media marketing is het maken van unieke, relevante en waardevolle content op social media. Daarnaast speelt het onderhouden en actief blijven op social media een belangrijke rol. Het is dé manier om je doelgroep te binden aan je merk en het zorgt voor loyale fans. Klantenbinding staat centraal. Door het creëren en posten van relevante en waardevolle organic content kan er ingespeeld worden op het koopgedrag. Mond-tot-mondreclame komt voort uit de binding van je klanten via organisch social media. Dit gebeurt niet direct op social media, maar mond-tot-mondreclame is een belangrijk gevolg van relevante content. Daarnaast kan er met organisch social media marketing niche en lokale marketing worden toegepast.

Hashtag social media marketing.

Hashtag social media marketing is een manier om je merk op sociale media te promoten. Met een hashtag kunnen gebruikers jouw bedrijf makkelijker vinden. Andersom is het ook een manier om je doelgroep beter te vinden. De volgende platformen maken gebruik van hashtags: Twitter, Facebook, LinkedIn, TikTok en Instagram. Om met hashtag social media marketing aan de slag te gaan, is het van belang om onderzoek te doen naar de relevante hashtags die jouw doelgroep gebruikt. Deze relevante hashtags kun je uiteindelijk koppelen aan je merk waardoor jouw doelgroep je beter kan vinden. Populaire hashtags zijn efficiënt om een grote doelgroep mee te bereiken en door te sturen naar jouw content.

Facebook Instagram social media marketplaces Blauwe Monsters Blog

Social media posts.

Organisch social media marketing wordt ingezet met verschillende soorten content op diverse social media platformen. Deze vormen van content zijn onder te verdelen in foto, tekst en video. Social media content wordt ook wel social media posts genoemd. Onze social media experts helpen je bij het maken van unieke content die vervolgens wordt ingepland in een social media content kalender. Dit zorgt er voor dat jouw merk actief blijft op social media. Naast het creëren van unieke content is een belangrijk onderdeel van de social media strategie het kiezen van social media kanalen. Er zijn verschillende social media platformen: LinkedIn, TikTok, Snapchat, Instagram, Twitter en LinkedIn. Bij het kiezen van de beste platformen voor jouw merk is het van belang dat er gekeken wordt naar jouw doelgroep om relevante social media platformen te bepalen. Niet elk platform zou bij je bedrijf passen, het is belangrijk dat er gekeken wordt naar het platform waar de doelgroep daadwerkelijk actief is.

Uiteindelijk kan organisch social media marketing leiden tot klantenbinding tussen jouw doelgroep en merk. Deze trouwe groep volgers kun je uiteindelijk retargeten of een look-a-like van maken met social adverteren. Een look-a-like audience is een vergelijkbare doelgroep van jouw huidige doelgroep. Het algoritme maakt met jouw datagegevens een doelgroep met mensen die bijvoorbeeld lijken op je huidige websitebezoekers.

Het Team

Social media marketing specialisten.

Sjoerd van Harmelen Blauwe Monsters
Sjoerd Van Harmelen

Advertising specialist.

Sacha Renkema

Online marketeer.

Kiona Oberé

Online marketeer.

Jeremy Gomes

Advertising specialist.

Hugo Zuiderbaan

Advertising specialist.

Britt Hillaert

Online marketeer.

Contact

Start vandaag met organische social media marketing.

We zijn nieuwsgierig naar jouw digitale uitdagingen. Vertel ons welke projecten je op het oog hebt en onze consultants gaan graag met je om tafel om te kijken hoe we je het beste kunnen helpen.

vrijblijvend advies