Wat zijn: Google Partners?

Google Partners zijn bedrijven die een ‘Partner badge’ van Google hebben ontvangen. Dit laat zien dat het bedrijf in kwestie over bepaalde vaardigheden en expertise op het gebied van online marketing beschikt. 

Google Certified Partner worden

Om in aanraking te komen voor een Google Partner badge moet je aan een aantal eisen voldoen. Google kijkt hiervoor naar zaken als de bedrijfsprestaties, de uitgaven en certificering. Voorheen waren de vereisten onder andere dat minimaal één van de werknemers gecertificeerd moet zijn in Google Ads en er in een periode van negentig dagen minimaal €10.000,- uitgegeven wordt. 

Let op! Per 2022 zijn de eisen om Google Certified Partner te worden veranderd; ze zijn inmiddels strikter geworden. 

Vereisten Google Partner badge

Ten eerste moeten de campagnes met Google Ads ingesteld worden voor een optimale weergave. Daarbij moet de optimalisatiescore die je kunt behalen maar liefst 70% of hoger zijn. Dit kun je realiseren door acties uit te voeren die onder het tabblad ‘Aanbevelingen’ staan.

Verder moet je in plaats van €10.000,- negentig dagen lang aan de uitgavenvereiste van €20.000,- voldoen. Op deze manier kun je namelijk aantonen dat jouw bedrijf actief genoeg is.

Ook moet tenminste de helft van alle in aanmerking komende werknemers van een bedrijf de Google Ads certificering behalen. Je komt in aanmerking voor een Google Partner badge als je beheerders of standaard toegang hebt tot het Google Ads-manageraccount.

Online marketing uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Google Premier Partner

Naast Google Partners zijn er ook bedrijven die zich Google Premier Partner mogen noemen. Ook de vereisten voor deze badge zijn in 2022 aangepast. Als je in 2022 Premier Partner wil worden, dan moet je eerst de nieuwe Google Partner badge verdienen. 

Verder heb je er niet erg veel invloed op de toewijzing van de Premier Partner badge. De Premier Partner badge wordt namelijk alleen uitgedeeld aan de best presterende 3% van alle deelnemers. Dit gebeurt dan ook slechts één keer per jaar. Om te bepalen wie bij de beste 3% horen, kijkt Google naar een aantal verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn de groei in het klantenbestand en klantbehoud. 

Zo kun je Google Partners herkennen

Voordat je in zee gaat met een online marketing bureau is het aan te raden om te controleren of het bedrijf in kwestie een Google Partner is. Wanneer een marketing bureau een Google Partner is, dan is er een speciale badge zichtbaar op de website. Hier kun je dus Google Partners aan herkennen.

De Google Partners badge toont aan dat het bedrijf in kwestie geslaagd is voor de trainingen en examens. Hierdoor kun je erop rekenen dat het online marketing bureau beschikt over de meest recente kennis met betrekking tot de diverse Google producten. Zo’n badge krijg je met andere woorden niet zomaar. Daar heeft het bureau echt iets voor moeten doen.

Blauwe Monsters is een 2022 Premier Partner

Blauwe Monsters is al een aantal jaren Premier Partner en in 2022 is dit niet anders. Wij horen inmiddels zelfs tot de beste 3% van de Google partners. Door onze Premier Partner badge worden wij erkend als een bedrijf dat topprestaties levert in Nederland en dat wij over actuele expertise op het gebied van Google Ads-expertise beschikken. Met deze badge kunnen wij ons op een zeer positieve manier onderscheiden richting (potentiële) klanten in verschillende branches.