Wat is Growth Hacking?

De growth hacking betekenis is met beperkte marketingbudgetten maximale groei proberen te realiseren. Als bedrijfseigenaar moet je innovatieve manieren bedenken om jouw bedrijf snel en tegen minimale kosten te laten groeien.

Growth hacking explained

Maar wat is de growth hacking definitie precies? Er heerst veel verwarring onder marketeers en vaak krijg je van iedereen een net iets ander antwoord. Maar eigenlijk is het ontzettend simpel, namelijk: growth hacking is een verzameling van slimme marketingtechnieken met een datagedreven methodologie. De sleutel tot succes bij growth hacking is dan ook het blijven testen en optimaliseren aan de hand van data. De verzamelde data kun je vervolgens goed toepassen bij volgende projecten, zodat je niet opnieuw dezelfde fouten maakt. Kortom: je blijft altijd leren en je streeft ernaar om maximaal resultaat te realiseren.

Online marketing uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Growth hacking methods: de 7 pijlers

Wil je zelf aan de slag met growth hacking maar weet je niet waar je moet beginnen? De 7 pijlers van de growth hacking methods bieden gelukkig houvast voor ondernemers die hier mee willen beginnen.

 1. Realiseer de groeimindset
  Zijn alle personen binnen jouw bedrijf klaar voor een snelle groei en kunnen zij goed omgaan met veranderingen?
 2. Bouw aan een groei team
  Zijn alle benodigde vaardigheden in huis en is de ‘T-shape’ in orde? 
 3. Meten
  Er is geen ruimte voor aannames, dus alles moet meetbaar zijn! Bij growth hacking worden alle beslissingen namelijk gebaseerd op basis van verzamelde data.
 4. Luister naar de markt
  Luister goed naar je klanten. Wanneer zij geen behoefte hebben aan jouw product of dienst dan zullen zij dit vanzelfsprekend ook niet van je afnemen.
 5. De product/market fit
  Je moet er naar streven om producten aan te bieden waar jouw klanten niet zonder kunnen. Daarom is het goed om jezelf af te vragen hoe teleurgesteld je klanten zouden zijn als je product of dienst niet meer beschikbaar is.
 1. Maak gebruik van de juiste tractie kanalen
  Via welke kanalen kun je het beste jouw klanten bereiken en met ze communiceren? Zoek uit welke kanalenmix op dit moment de beste combinatie vormt voor jouw bedrijf.
 2. Optimaliseren
  Alle bouwstenen zijn nu gereed om met growth hacking aan de slag te gaan. De volgende uitdaging is het continu blijven optimaliseren, zodat je iedere dag net iets beter wordt. Deze optimalisaties voer je door aan de hand van de verzamelde data.

Na het lezen van deze wiki is jouw vraag over de growth hacking betekenis ongetwijfeld beantwoord. Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag met growth hacking? De jonge en ondernemende professionals van het online marketing bureau Blauwe Monsters helpen je graag bij jouw groeistrategie. Neem nu contact met ons op en vertel ons meer over jouw uitdaging!