Hoe is: Google ontstaan?

Google is in 1996 opgericht door Larry Page en Sergey Brin, toenmalige studenten aan de Stanford University. Na de opkomst van het internet, wat voor het grote publiek toegankelijk werd in 1991, bedachten zij een systeem waarbij servers het internet sorteren aan de hand van zoekopdrachten. Dit systeem werd gelanceerd onder de naam ‘Page Rank’. Later, op 15 september 1997, is de domeinnaam ‘Google’ geregistreerd. 

google afbeelding

Hoe is de naam Google ontstaan?

De domeinnaam Google is ontstaan als woordspeling op het woord ‘googol’. Googol is een wiskundige term en duidt een getal aan van een 1 met honderd nullen. Door een spelfout van een van de oprichters is hieruit de naam Google ontstaan.

Sinds het ontstaan van Google heeft het internet en Google zelf een enorme verandering en groei meegemaakt. Bij de lancering draaide Google bijvoorbeeld nog op de server van Stanford. De zoekmachine was toen te bereiken op google.stanford.edu. 

Het succes van Google

Hoewel de zoekmachine Google verreweg de meeste gebruikers heeft, is het niet de eerste zoekmachine die werd gelanceerd. Voor het ontstaan van Google werd de markt gedomineerd door andere bedrijven. Denk hierbij aan Yahoo, Altavista en lycos. Google zag echter geen toekomst in de systemen die de concurrentie hanteerde en ontwikkelde daarom een eigen systeem. 

Accuratere zoekresultaten

Het systeem van Google kon de meest relevante opties uit een groeiende massa van websites halen, iets waar de concurrentie minder goed in slaagde. Ook leverende het systeem accuratere zoekresultaten op. Dit is kenmerkend voor het succes van Google. Omdat Google vanaf het ontstaan accuratere zoekresultaten toonde kon het zonder enige vorm van adverteren de strijd aan gaan met de concurrentie om zo de markt te veroveren. Inmiddels is Google wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine. 

Vindbaarheid in de zoekresultaten van Google

Het ontstaan van Google kondigde een nieuw tijdperk aan en Google is inmiddels doorgegroeid tot een van de machtigste bedrijven van de wereld. Google biedt nu werk aan tienduizenden mensen en is over de gehele wereld gelokaliseerd. Tevens is de zoekmachine bijna onmisbaar geworden in ons dagelijkse leven. Hierdoor is het vandaag de dag dan ook belangrijk om goed gevonden te worden binnen de zoekmachine.

Beter gevonden worden in Google?

Blauwe Monsters kan je aan de hand onze verschillende diensten helpen om hoger in de zoekresultaten te verschijnen, onder andere door middel van Search Engine Optimization (SEO). Wil je graag weten wat je kunt doen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers om de mogelijkheden voor te bespreken. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.