Display marketing

Display marketing

Google Display, de aandacht van de consument trekken door middel van beeld. Het adverteren in Google Display is erg effectief omdat de bezoeker gelijk een beeld ziet van het bedrijf, het is daarom belangrijk dat je door middel van Display marketing een juist beeld geeft van jouw bedrijf of product. Als je een verkeerd beeld geeft kan het zijn dat bezoekers he bedrijf als negatief ervaren, zorg er dus voor de Google Display advertentie relevant is. Google Display zorgt voor een juiste weergave van jouw bedrijf en zorgt ervoor dat de bezoekers op je advertentie klikken.

Google Display valt onder het advertentieprogramma Google Ads. Google Display is de manier waarop je wilt adverteren. Google Ads geeft je een aantal opties waarin je kunt adverteren:

  • Zoeknetwerk advertenties worden getoond in de zoekresultaten van Google
  • Display netwerk advertenties worden getoond in het Display netwerk van Google (websites van AdSense-uitgevers en de DoubleClick Ad Exchange-veiling)

Door te adverteren in het Display netwerk zorg je voor advertenties met beeld (Display). Je kunt hierbij denken aan afbeeldingen in Google zoekmachine, een advertentie filmpje op Youtube of een banner op een andere site, het terug laten komen van je advertentie op een andere site heet Remarketing.

display marketing

Op het plaatje hierboven staat met rood gemarkeerd advertenties in het Display netwerk.

Coca Cola heeft een advertentie in het Display netwerk geplaatst door middel van Google Ads, hierdoor komt er een advertentiefilmpje voordat het filmpje begint waar je naar opzoek was. Het Display netwerk kan dus erg effectief zijn omdat mensen dit reclame filmpje eerst moeten laten afspelen en vervolgens pas hun filmpje kunnen zien waar ze naar opzoek waren. In dit geval is het filmpje 10 seconden lang, in deze 10 seconden wil je als bedrijf zo effectief mogelijk zijn en moet je er voor zorgen dat het filmpje erg opvallend is en dat mensen het blijven onthouden.

Effect Display Netwerk

Door het Display netwerk in te zetten kun je veel nieuwe klanten bereiken. Door een relevante Google Display advertentie in te zetten zorg je ervoor dat je de aandacht van een bezoeker krijgt en dan is het de kunst dat jouw bezoeker ook daadwerkelijk klikt op de advertentie, nadat de bezoeker op jouw advertentie klikt komt het op de pagina die je hebt ingesteld.

Google Display en Google Ads

Zoals eerder in blog werd gezegd is Google Display een manier waarop je kunt adverteren binnen Google Ads. Google Ads is het advertentieprogramma van Google, om Google Ads juist in te stellen zijn er een aantal stappen voor nodig, deze stappen vind je hier.

Eén van die stappen is het kiezen van een netwerk waarin je wilt adverteren, in dit geval het Display Netwerk. Om in het Display netwerk te adverteren heb je eerst een ‘Display’ nodig, dit kan een reclamefilmpje of banner zijn voor een filmpje op Youtube, een banner voor op een andere site of een klein plaatje voor in een app voor smartphones.

Voordat je kunt kiezen om in het Display netwerk te adverteren moet je eerst een nieuwe campagne aanmaken. De campagne maak je in het Display netwerk zoals op het plaatje hieronder is weergegeven. Deze campagne kun je maken in Google Ads, je geeft de campagne een naam, maakt in de campagne advertentiegroepen aan en kan deze weer verschillende thema’s geven.

display marketing

Het instellen van een Ads campagne en zeker ook Google Display is arbeidsintensief en vereist expertise. Ads uitbesteden aan Blauwe Monsters kan daarom een logische keuze zijn. Wil je hier meer over weten neem dan contact met ons op.

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.