Wat is de: Google Disavow Tool?

Inkomende links zijn nog steeds één van de belangrijkste factoren voor de rankings binnen de zoekmachine. Sinds de Penguin update van Google is de kwaliteit van je backlinks nog belangrijker geworden. Kwalitatief lage backlinks kunnen een negatief effect hebben op je posities binnen de zoekmachines. Door middel van de Disavow Tool is het mogelijk om tegen Google te zeggen dat deze ‘’slechte’’ links genegeerd moeten worden bij het bepalen van de rankings.

Hoe werkt Google’s Disavow Tool?

Deze is tool is te vinden in de Google Search Console en is gratis te gebruiken. In deze tool kun je backlinks ‘’afwijzen’’. Als dit goed gebeurd worden deze backlinks niet langer meegenomen bij het bepalen van de rankings in Google. Het afwijzen van inkomende via de Disavow Tool is relatief makkelijk. Hiervoor moet je de volgende stappen doorlopen:

  • Maakt een lijst van alle links die je wil afwijzen. Deze verwerk je in een tekstbestand. Dit tekstbestand moet voldoen aan de regels van Google.
  • Vervolgens kies je het domein waarvoor je links wilt disavowen.
  • Tot slot selecteer je het eerder gemaakte tekstbestand en klik je op links afwijzen.

Waarom backlinks disavowen?

Het disavowen van backlinks doe je alleen als deze schadelijk zijn voor je linkbuildprofiel en je ze niet op een andere manier kan laten verwijderen. In dit geval gebruik je de Disavow Tool van Google om deze backlinks niet mee te laten tellen bij het bepalen van de rankings.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.