Nuttige info? deel het met anderen

Wat zijn: Backlinks?


Betekenis backlinks:

Een backlink is een verwijzing vanaf een website naar je eigen domein. Het aantal kwalitatieve en relevante verwijzende backlinks bepalen uiteindelijk de waarde van de pagina. Hoe hoger de waarde van je pagina hoe hoger je in de zoekresultaten komt en daardoor meer organische bezoekers krijgt.

Backlinks is een term dat gebruikt wordt binnen linkbuilding. Linkbuilding is het gehele proces waarbij het linkprofiel rondom een website vergroot wordt. Dit wordt ook wel “off-page SEO”genoemd.

Backlinks zijn essentieel voor een sterkere pagina en daardoor een hogere positie in Google. Het is belangrijk dat deze backlinks voor hoge kwaliteit zijn en relevant zijn naar de pagina waarna deze links verwijzen. Voordat je begint met het verzamelen van backlinks is het belangrijk dat je goed in kaart brengt waarnaar je de backlinks toe laat linken. Dit doe je door een goede SEO strategie op te zetten.

Kwalitatieve backlinks

Wanneer je backlinks gaat verzamelen is het belangrijk dat deze van kwaliteit zijn. Om de kwaliteit van een backlink te bepalen kijken we naar de volgende aspecten:

  • Domain authority: de geschatte waarde van een domein
  • Trust flow: hoe betrouwbaar is de backlink?
  • Citation flow: het aantal backlinks
  • Relevantie: Hoe relevant is de backlink voor jouw pagina? Bevind deze zich in dezelfde branche of gaat het over het zelfde onderwerp?

Backlinks checken

Er zijn een aantal programma’s waarmee je de waarde van een backlink kan checken. Met Majestic SEO check je de trust en citation flow. Via MOZ is de domain authority te checken.

Nuttige info? deel het met anderen