Verkopen op Leen Bakker.

Voor veel consumenten en verkopende partijen is het (nog) niet bekend dat je kunt verkopen op Leen Bakker. Leen Bakker is al meer dan 100 jaar een begrip bij de Nederlandse consument en sinds enkele jaren kunnen verkopers – mits zij voldoende aan de voorwaarden – verkopen op Leenbakker.nl. Leen Bakker ontvangt maandelijks meer dan 4 miljoen bezoekers per maand. Dit biedt veel kansen voor verkopers in de woon-, slaap- en decoratie-industrie. Naast de Nederlandse markt heeft Leen Bakker ook veel bekendheid in België en kunnen producten ook op Leenbakker.be aangeboden worden.

Leen Bakker als marketplace

Leen Bakker is sinds enkele jaren actief als een marketplace. In tegenstelling tot marketplaces als Bol.com of Amazon, is Leen Bakker een gesloten marketplace. Dit houdt in dat niet iedereen zomaar kan verkopen op de marketplace. Verkopende partijen moeten zich aanmelden en aangeven welke artikelen zij willen verkopen via het kanaal. Het online team van Leen Bakker neemt vervolgens het assortiment onder de loep en kijkt naar een aantal aspecten:

 

Na goedkeuring kan er van start worden gegaan met de onboarding op Leen Bakker marketplace. Het kan dus zijn dat niet alle artikelen worden geaccepteerd, maar slechts een deel van het assortiment. Onboarden kan zowel handmatig als met integratietools als ProductFlow, Channable, EffectConnect, Vendiro en ChannelEngine.

  • Prijs van het artikel

  • Past het artikel binnen het assortiment van Leen Bakker?

  • Is het artikel onderscheidend genoeg?

  • Concurreert het artikel niet met het eigen assortiment van Leen Bakker?

Voordelen van Leen Bakker als marketplace

Het verkopen op Leen Bakker kent vele voordelen. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te oriënteren of jouw producten aansluiten op het assortiment van Leen Bakker. Wij kunnen jou daarbij ondersteunen middels ons contactpersoon.

Doordat Leen Bakker een gesloten marketplace is, is er minder concurrentie op het platform dan bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon. Als verkoper profiteer je van Leen Bakkers naamsbekendheid en de jarenlange ervaring die consumenten hebben opgedaan met het merk. Zo vergroot je jouw markt in Nederland en België. Consumenten weten namelijk makkelijk de weg te vinden naar Leen Bakker en ook binnen de zoekmachine hebben zij een aantal dominante plekken bemachtigd.

Leen Bakker is daarnaast altijd bezig met de laatste trend binnen de woon-, slaap- en decoratie-industrie. Hierdoor hebben zij een trouw klantenbestand opgebouwd die regelmatig terugkomt naar de winkel of de online shop.

Hoe werkt het verkopen op Leen Bakker?

Net als andere platformen hanteert Leen Bakker een commissiemodel. Het aanmaken van een account is gratis en er worden dus alleen kosten in rekening gebracht nadat er een sale heeft plaatsgevonden. Leen Bakker rekent een vaste commissie – verschillend per categorie – en daar bovenop een percentage van de verkoopprijs. Deze vaste commissies variëren van €0,83 tot €2,48. Het percentage van de verkoopprijs verschilt ook per categorie en varieert van 5% tot 17%. In de meeste gevallen betaal je aan commissie eigenlijk altijd €0,83 + 12,4% van de verkoopprijs aan Leen Bakker.

Na toelating op het platform kun je starten met onboarden. Zodra dit is afgerond, worden de artikelen gecontroleerd door Leen Bakker voordat ze daadwerkelijk op het platform worden gezet. Leen Bakker is voornamelijk op zoek naar merkeigenaren van producten, zodat het product niet op teveel plekken beschikbaar is en daarmee onderscheidend blijft voor het platform.

Het Team

Onze marketplaces specialisten.

Oussama Mamnouh

SEO specialist.

Jack Zuidam
Jack Zuidam

Marketplace specialist.

Dennis Stokman

Oprichter.

Contact

Starten met verkopen op Leen Bakker?

Wil jij meer weten over het verkopen op Leen Bakker of een andere marketplace? Neem dan contact op met onze marketplace specialisten.

vrijblijvend advies