Google Data Studio.

Met Google Data Studio breng je eenvoudig data vanuit verschillende bronnen samen tot één overzichtelijk geheel.

#1 dashboarding tool

Wat is Google Data Studio?

Met behulp van de gratis rapportagetool Google Data Studio maak je eenvoudig informatie vanuit verschillende tools, zoals Google Analytics en de Google Search Console (en nog veel meer tools), inzichtelijk. Ontzettend handig dus, maar het kan soms lastig zijn om de juiste conclusies te trekken uit de berg data die verzameld wordt. Blauwe Monsters gebruikt Google Data Studio voor het rapporteren richting klanten en bepaalt in overleg welke data inzichtelijk gemaakt moeten worden, zodat het dashboard overzichtelijk blijft. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen van de klant, zodat er altijd een op maat gemaakte rapportage aangeleverd wordt.

  • De voordelen van Google Data Studio

  • Breng data vanuit verschillende bronnen overzichtelijk samen in één overzicht (ook databronnen die niet van Google zijn)

  • De tool is volledig gratis

  • Informatie wordt real-time geupdate

  • Eenvoudig te gebruiken en volledig aanpasbaar naar bijvoorbeeld de huisstijl van jouw bedrijf

  • Het is volledig cloud-based waardoor iedereen gemakkelijk toegang heeft

Een Google Data Studio personaliseren

Google Data Studio biedt ontzettend veel tools om jouw dashboard naar wens te maken. Je kunt het jezelf gemakkelijk maken door gebruik te maken van templates die gemaakt zijn door Google, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan zodat het dashboard nog beter aansluit bij zaken die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Ook is het mogelijk om het dashboard volledig aan te passen naar de huisstijl van jouw organisatie. Kortom: Google Data Studio is een tool die in korte tijd onmisbaar is geworden voor marketeers.

Maak verbinding met al jouw tools

Met Google Data Studio kun je verbinding maken met 18 verschillende Google connectoren zoals Google Ads, Search Console en Analytics. Maar daar houdt het niet op. Zo kun je ook verbinden met third party tools zoals Mailchimp, waardoor je de resultaten van jouw e-mailcampagnes kunt bundelen in het dashboard. In totaal zijn er meer dan 350 partner connectoren waarmee verbonden kan worden. Het is zelfs mogelijk om een zelf ontworpen tool te gebruiken.

Het Team

Onze specialisten.

Tim Zijlstra

Stagiair Online Marketing.

Thirza van Haastregt

SEO specialist.

Tess Brouwer

SEO specialist.

Ruben Senneker

SEO specialist.

Rens van Oosten

SEO-specialist.

René van Steen

SEO specialist.

Patrick Wissink

Online marketeer.

Oussama Mamnouh

SEO specialist.

Nina de Ruig

Online Marketeer.

Mats Kolf

Stagiair Online Marketing.

Martijn Ouwehand

SEO specialist.

Maiko Buttner

SEO specialist.

Krista Pieterse

Online marketeer.

Koen Egberts

Operationeel manager.

Klaas Schuijt

Operationeel manager.

Jorin van Doorn

SEO specialist.

Ilse van Heerwaarden

Stagiair Online Marketing.

Graciela Mulder

Stagiair Online Marketing.

Ehis Van Schijndel

Online marketeer.

Britt Hillaert

Online marketeer.

Bo de Bast

Online marketeer.

Contact

Hulp nodig bij het maken van een Data Studio?

Wil je meer weten over Google Data Studio en welke voordelen deze tool biedt voor jouw bedrijf? De specialisten van Blauwe Monsters hebben jarenlange ervaring met het maken van dashboards in Google Data Studio. Ze helpen je graag op weg en denken mee met jouw vraagstuk. Het dashboard kan volledig op maat gemaakt worden, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en doelen. Neem nu vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

vrijblijvend advies