Linkbuilding in Duitsland.

Is jouw website actief in de Duitse markt en wil je je organische posities omhoog krijgen? Dan is internationale linkbuilding in Duitsland onmisbaar.

Over Blauwe Monsters

De linkbuilding specialist van Duitsland

Blauwe Monsters is al 10 jaar een van de beste SEO-bureau’s van Nederland. Door onze expertise op het gebied van linkbuilding uit te breiden, zijn wij inmiddels in staat om in heel Europa en de Verenigde Staten de beste backlinks voor jou te realiseren. Voor de Duitse markt hebben wij inmiddels een groot netwerk opgebouwd aan domeinen waar wij links op kunnen plaatsen naar jouw website. Door ons grote aanbod aan domeinen zullen wij altijd domeinen beschikbaar hebben relevant aan jouw branche. Dit maakt Blauwe Monsters de linkbuilding-specialist voor Duitsland.

Linkbuilding uitbesteden voor Duitsland?

Door de jaren heen hebben we veel bedrijven geholpen om hun organische vindbaarheid te vergroten in Duitsland. Zo weten we precies welke backlinks wel en niet werken. Door de juiste content op je eigen website en een goede autoriteit van externe Duitse links, liggen goede posities in het vooruitzicht.

Wil je onze manier van werken testen? Ben je benieuwd naar wat wij voor jullie specifiek kunnen betekenen? De eerste analyse krijg je van ons. Zo weet je precies wat voor kwaliteit wij in huis hebben!

Wat belangrijk is bij jouw SEO strategie in Duitsland

Relevantie

Een van de belangrijkste aspecten van SEO is of je relevant bent voor het zoekverkeer. Dit betekent dat jouw website voor de Duitse markt ook vertaald moet worden in het Duits. Daarnaast is het belangrijk dat linkbuilding voor de Duitse website afkomstig is van .de-domeinnamen. Op deze manier wordt aangegeven bij zoekmachines dat jouw website relevant is voor het Duitse zoekverkeer. Tot slot is het belangrijk dat de link van een externe website afkomstig is van een website in dezelfde branche. Heb jij een website waar je outdoor-artikelen verkoopt? Dan is het belangrijk dat er links worden geplaatst op domeinen in de categorie van outdoor of vakantie.

Autoriteit

Naast relevantie is de autoriteit van het domein waar de link geplaatst wordt belangrijk. Krijg jij een link van een hoge autoriteit website? Dan wordt de autoriteit van jouw website ook vergroot. Bij het kiezen van externe websites kijken wij naar verschillende waardes zoals Domein Autoriteit, Pagina Autoriteit, Trust Flow, en Citation Flow. Allereerst kijken we naar relevantie bij het kiezen van een externe website, op de tweede plaats komt de autoriteit.

Diensten SEO Search Engine Optimization - Blauwe Monsters

Domeinstructuur

Tot slot is de domeinstructuur een belangrijk onderdeel van jouw Duitse linkbuilding strategie. Er zijn twee manieren waarop dit mogelijk is:

Enkel domein: Een voorbeeld hiervan is voorbeeld.com/de. Dit betekent dat je een .com-domeinnaam hebt en met URL aangeeft dat het om een Duitse vertaling gaat. Een voordeel hiervan is dat je met linkbuilding aan een enkel domein werkt, en niet aan meerdere domeinen. Zo krijg je dus een enkel domein waar alle link waarde heen gaat, waardoor je een hoger algemene autoriteit hebt.

Meerdere domeinen: In dit geval bezit je verschillende domeinen specifiek voor verschillende landen, bijvoorbeeld: voorbeeld.de. Het voordeel hiervan is dat je aan de zoekmachine duidelijk aangeeft dat het om een Duitse website gaat, waardoor je extra relevant bent voor het zoekverkeer. Daarnaast herkent het zoekverkeer de nationale domeinnaam, waardoor je website als betrouwbaarder gevonden wordt. Een nadeel van deze strategie is dat je de autoriteit van meerdere websites moet opbouwen en dus meer links nodig zal hebben.

Een blik op onze werkwijze

Zo helpen we je met linkbuilding in Duitsland.

Nulmeting

Eerst starten onze specialisten met het verzamelen van data. Hierin kijken we naar wat de concurrentie heeft gedaan en wat er nodig is deze concurrenten te verslaan.

Advies en strategie

Wanneer er inzichtelijk is gemaakt waar jullie staan ten opzichte van de concurrentie. Gaan we een linkbuilding plan opstellen. In dit plan komen terug welke ankers en url’s interessant zijn voor linkbuilding.

Uitvoeren en communicatie

Tijd om te starten. Wij verzamelen de beste domeinen, schrijven de content aan de hand van de belangrijkste keywords. Zorgen dat de content geplaatst wordt. Buiten het schrijven van de content zullen wij ook outreach doen naar de grote labels in Duitsland. Zo ontvangen jullie enkel de allerbeste verwijzingen!

Monitoring

Iedere eerste week van de nieuwe maand ontvang je een uitgebreide rapportage. Dit doen we door midden van Google Datastudio. Hierin worden bijvoorbeeld de geplaatste links en het effect van de links gerapporteerd.

Ontmoet het team

Onze SEO specialisten.

Ruben Senneker

SEO specialist.

René van Steen

SEO specialist.

Maiko Buttner

SEO specialist.

Op zoek naar iets anders?

Bekijk onze andere diensten.

CRO

Je site optimaliseren en meer doelen bereiken

Advertising

Betere resultaten uit je advertenties

SEO

Hoger in de zoekmachine voor sterker verkeer

Personalisatie

Ontdek hoe we CDP’s inzetten om te personaliseren

E-mailmarketing

Geautomatiseerde e-mails met een persoonlijke touch

Marketplaces

Producten aanbieden op Bol? Onze specialisten weten hoe

Direct contact

Start vandaag nog met linkbuilding in Duitsland!

Er zit altijd iemand bij de telefoon om jouw vragen te beantwoorden. Vertel ons over jouw digitale uitdagingen!

Vrijblijvend advies
Contact diensten technische SEO - Blauwe Monsters