Linkbuilding in Spanje.

Heb jij een website waarbij je jouw organische posities in de Spaanse markt wilt verhogen? Dan is linkbuilding onmisbaar in jouw Spaanse online marketing strategie! Linkbuilding is namelijk nog steeds een van de belangrijkste factoren om hoger in de zoekresultaten te komen.

Over Blauwe Monsters

Waarom Blauwe Monsters als Spaanse linkbuilding specialist?

Blauwe Monsters heeft al ruim 10 jaar ervaring op gebied van linkbuilding. Door de jaren heen is ons linkbuilding netwerk internationaal uitgebreid naar Europa en de Verenigde Staten. Door onze expertise in linkbuilding weten wij precies welke backlinks wel en niet werken. Door de juiste content van relevante backlinks te voorzien, behalen onze klanten al 10 jaar de hoogste organische posities. Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen wat betreft linkbuilding in Spanje? Neem dan contact met ons op voor een gratis linkbuilding analyse! Zo weet je precies wat je te wachten staat en kunnen wij onze expertise laten zien.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is belangrijk bij linkbuilding in Spanje?Relevantie

Een van de belangrijkste ranking factoren bij linkbuilding is relevantie. Bij linkbuilding is het dus belangrijk dat domeinen die verwijzen naar jouw website uit dezelfde branche of niche komen. Als jij je organische posities wilt verhogen in Spanje is het daarnaast belangrijk dat backlinks afkomstig zijn van Spaanse websites (.es-domeinen). Tot slot is het noodzakelijk om een website te hebben die vertaald is in het Spaans.

Autoriteit

Naast relevantie kijken we naar autoriteit van externe domeinen. Autoriteit van een domein wordt bepaald door het aantal backlinks dat verwijst naar een domein. Als jij backlinks krijgt van domeinen met een hoge autoriteit, betekent dit dat jouw website door de zoekmachine ook als een hogere autoriteit s wordt gezien. Hierdoor zal je gaan stijgen in de zoekresultaten van zoekmachines. Voor het bepalen van de autoriteit van een domein kijken we naar verschillende waardes zoals: Domein Autoriteit, Pagina Autoriteit, Trust Flow, en Citation Flow.

Domeinstructuur

Tot slot moet je voordat je begint met linkbuilding in Spanje nadenken over de strategie van je domeinstructuur. Er zijn twee type domeinstructuren waarmee je kan aangeven dat je relevant bent voor het Spaanse zoekverkeer.
Enkel domein: In dit geval is je strategie dat je werkt met een enkel domein en met een URL-structuur die aangeeft dat het gaat om een vertaling voor Spanje. Een voorbeeld hiervan is blauwemonsters.com/es en voor Nederland blauwemonsters.com/nl. Op deze manier verwijzen alle links naar een enkel domein, waarbij de Spaanse links verwijzen naar de sub-folder /es en de Nederlandse links naar de /nl sub-folder. Op deze manier werk je aan een enkel sterk domein. Een voordeel hiervan is dat je minder backlinks nodig hebt.
Verschillende domeinen per land: Met deze strategie maak je verschillende domeinen aan per land. In het voorbeeld van hierboven zou dit blauwemonsters.es en blauwemonsters.nl zijn. Een voordeel van deze strategie is dat je met je domeinnaam extra relevant bent per land voor het zoekverkeer. Ook zullen Spaanse bezoekers het .es domein herkennen, wat zorgt voor een groter vertrouwen. Een nadeel van deze strategie is dat alle backlinks verwijzen naar aparte domeinen per land, waardoor je voor elk land apart autoriteit moet opbouwen. Met deze strategie zal je in totaal dus meer backlinks nodig hebben.

Een blik op onze werkwijze

Zo helpen we je met linkbuilding in Spanje.

Nulmeting

Eerst starten onze specialisten met het verzamelen van data. Hierin kijken we naar wat de concurrentie heeft gedaan en wat er nodig is deze concurrenten te verslaan.

Advies en strategie

Wanneer er inzichtelijk is gemaakt waar jullie staan ten opzichte van de concurrentie. Gaan we een linkbuilding plan opstellen. In dit plan komen terug welke ankers en url’s interessant zijn voor linkbuilding.

Uitvoeren en communicatie

Tijd om te starten. Wij verzamelen de beste domeinen, schrijven de content aan de hand van de belangrijkste keywords. Zorgen dat de content geplaatst wordt. Buiten het schrijven van de content zullen wij ook outreach doen naar de grote labels in Spanje. Zo ontvangen jullie enkel de allerbeste verwijzingen!

Monitoring

Iedere eerste week van de nieuwe maand ontvang je een uitgebreide rapportage. Dit doen we door midden van Google Datastudio. Hierin worden bijvoorbeeld de geplaatste links en het effect van de links gerapporteerd.

Ontmoet het team

Onze SEO specialisten.

Ruben Senneker

SEO specialist.

René van Steen

SEO specialist.

Maiko Buttner

SEO specialist.

Op zoek naar iets anders?

Bekijk onze andere diensten.

CRO

Je site optimaliseren en meer doelen bereiken

Advertising

Betere resultaten uit je advertenties

SEO

Hoger in de zoekmachine voor sterker verkeer

Personalisatie

Ontdek hoe we CDP’s inzetten om te personaliseren

E-mailmarketing

Geautomatiseerde e-mails met een persoonlijke touch

Marketplaces

Producten aanbieden op Bol? Onze specialisten weten hoe

Direct contact

Start vandaag nog met linkbuilding in Spanje!

Er zit altijd iemand bij de telefoon om jouw vragen te beantwoorden. Vertel ons over jouw digitale uitdagingen!

Vrijblijvend advies
Contact diensten technische SEO - Blauwe Monsters