Jouw doelgroep bereiken via Instagram adverteren.

Met ruim 3 miljoen dagelijkse gebruikers in Nederland is adverteren op Instagram relevanter dan ooit. Laat ons jou helpen om deze kansen te benutten.

Hier begint het

Adverteren op Instagram.

Adverteren op Instagram kan van een onbekend bedrijf een succesvol bedrijf maken. Wereldwijd heeft Instagram nu 1 miljard gebruikers. Grote kans dus dat jouw doelgroep hier tussen zit.

Maar voordat het geld binnenkomt, moet er een strategie bedacht worden om op de juiste manier je doelgroep met een Instagram advertentie te bereiken. Voordat je kan adverteren op Instagram moet je een business-account aanmaken.

Nadat dat gebeurd is, kan je beginnen met Instagram adverteren en krijg je toegang tot je statistieken. Dit kan heel waardevol zijn.

de mogelijkheden

Verschillende types Instagram advertenties.

Voordat je gaat adverteren op Instagram, moet je weten wat voor type advertentie je gaat gebruiken. Er zijn verschillende soorten advertentietypes. Wil je dat je doelgroep een video ziet of juist iets gaat kopen op je website? Als je twijfelt over welk campagnetype je moet gebruiken bij het adverteren op Instagram, test dan de verschillende campagnes en kijk vervolgens naar de data.

  • Carrousel-advertenties

  • Link-advertenties

  • Foto-advertenties

  • Video-advertenties

prijskaartje

Adverteren op instagram kosten.

Als we gaan kijken naar de kosten van een Instagram advertentie, dan hangt dit af van wat voor doelgroep je wilt bereiken en hoeveel concurrentie deze doelgroep heeft. De Instagram advertentie kosten liggen op dit moment tussen de € 1,26 en € 6,30 per duizend weergaven. Als je het Instagram advertentie link type kiest, betaal je tussen de € 0,10 en € 2,00 per klik. De Instagram adverteren kosten kunnen dus verschillen per type advertentie. Je moet dus goed nagaan wat je wil bereiken met je Instagram advertentie. Voordat je begint met adverteren op Instagram stel de volgende vraag,:wat is mijn campagnedoel?

KPI’s

Campagnedoelen opstellen

We hebben gezien wat voor type Instagram advertenties er zijn en wat de kosten daarvan zijn. Je kan relatief makkelijk adverteren op Instagram, maar dan zul je niet zo snel resultaat zien. Alles draait om je doel en wat je uiteindelijk wilt bereiken. Er zijn verschillende campagnedoelen die je kan gebruiken bij Instagram adverteren.

  • Aantal volgers verhogen

  • Aantal views verhogen

  • Je merk versterken

  • Klikken naar je website

  • App installaties generen

uitbesteden

Toch liever Instagram adverteren uitbesteden?

Het kan zijn dat jij en je organisatie na het lezen van deze pagina de smaak te pakken hebben en zelf gaan adverteren op Instagram. Maar het is begrijpelijk dat je na het lezen nog niet helemaal weet waar je moet beginnen. Instagram adverteren kan ook veel en verwarrend overkomen. Het is altijd mogelijk om het Instagram adverteren uit te besteden. Blauwe Monsters is gespecialiseerd in adverteren op Social Media zoals Instagram en Facebook. Hierdoor weten we precies welke campagnedoelen je moet kiezen, zodat we van jouw bedrijf een succesvol bedrijf kunnen maken.

Instagram adverteren uitbesteden kan uiteraard bij Blauwe Monsters. Wij nemen je mee in onze werkwijze en komen met data gedreven updates. Bovendien zullen we precies laten zien waar we mee bezig zijn en welke campagnedoelen we gebruiken zodat we de “sweet spot” kunnen vinden voor jouw doelgroep.

het team

Specialisten in Instagram adverteren.

Sjoerd van Harmelen Blauwe Monsters
Sjoerd Van Harmelen

Advertising specialist.

Robin Wentzel Blauwe Monsters
Robin Wentzel

SEA specialist & Afdelingsmanager.

Kiona Oberé

Online marketeer.

Hugo Zuiderbaan

Advertising specialist.

Contact

Starten met adverteren op Instagram?

Wij bespreken graag samen met jou de mogelijkheden voor Instagram adverteren. We luisteren en denken mee, geheel vrijblijvend natuurlijk.

vrijblijvend advies