Wat is: keyword stuffing?

Keyword stuffing is een praktijk waarbij specifieke woorden overmatig worden gebruikt in een tekst. De tekst wordt dan volgepropt met zoekwoorden. Het doel van keyword stuffing is om de positie van de betreffende pagina in de zoekresultaten te beïnvloeden.

Keyword stuffing: werkt het?

In het verleden heeft de techniek gewerkt, maar tegenwoordig is het niet langer gebruikelijk om teksten te ‘stuffen’ met bepaalde zoekwoorden. Tegenwoordig merken wij dat overmatig gebruik van zoekwoorden juist een averechts effect heeft en kan leiden tot een afname in posities in de zoekmachine resultaten. Sterker nog, Google geeft zelf ook aan dat het opvullen van pagina’s met alleen maar zoekwoorden leidt tot een negatieve ervaring voor de gebruiker. Deze ervaringen kunnen een positie daling tot gevolg hebben.
Zo moet het niet (25% van de tekst in dit voorbeeld is zoekwoord):
keyword stuffing

Hoe wordt je pagina wel op de juiste zoekwoorden gevonden?

Voor de zoekmachine staat relevantie voor de gebruiker voorop. Daarom adviseren wij om relevante content toe te voegen aan je website. Het is belangrijk dat deze content iets toevoegt voor de lezer en dat zoekwoorden op een juiste en natuurlijke wijze zijn verwerkt in de tekst.
Algoritmes van zoekmachines worden steeds slimmer. De zoekmachine begrijpt nu ook synoniemen en variaties op zoekwoorden. Door deze woorden toe te voegen aan je content creëer je een natuurlijke tekst, die goed leesbaar is en geliefd wordt door Google én je bezoekers.

Relevante content met Blauwe Monsters

Wil jij aan de slag met relevante content en keyword stuffing voorkomen? Laat Blauwe Monsters een zoekwoordenonderzoek voor jouw website doen. Hierbij stellen wij onder andere bruikbare content clusters op, waarbij ook interessante synoniemen en variaties op de zoekwoorden worden meegenomen. Ook helpen wij jou graag met content optimalisatie. Neem contact op om vrijblijvend alle mogelijkheden te bespreken!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.